Categories: FiľakovoNovohrad

FIĽAKOVO: Rozpočet mesta na rok 2021 bude vyrovnaný

FIĽAKOVO – Samospráva mesta Fiľakovo bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške 10 miliónov eur. Rozhodli o tom poslanci ešte na decembrovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová. Ako uviedla, takmer polovica financií bude smerovať na miestne školské zariadenia.

„Hoci máme za sebou náročný rok 2020 aj z ekonomického hľadiska, podarilo sa nám z neho vďaka promptným opatreniam samosprávy „vyviaznuť bez zranení“. V tomto roku preto budeme môcť dotiahnuť aj na vlaňajšok plánované rekonštrukcie ciest a chodníkov, ktoré trápia mnohých Fiľakovčanov. Okrem nich opätovne zainvestujeme do školstva, technických služieb, do sociálnej oblasti a nezabudneme ani na deti a mládež. Začína sa nám tiež plánovacie obdobie investícií do ďalších rokov, keďže takmer všetky naše ciele a plány z minulých období sa nám podarilo dokončiť. Napriek neľahkému obdobiu nepoľavujeme,“ zhodnotil primátor Attila Agócs.

Takmer 1,7 milióna eur chce samospráva zainvestovať do rozvoja mesta, no väčšinu peňazí získa mesto z dotácii. Z vlastných zdrojov chce mesto minúť 870-tisíc eur. Z týchto peňazí pôjdu financie na vybudovanie denného stacionára pre seniorov, oplotenie mestského parku, rekonštrukciu ciest a chodníkov či vstupu do cintorína.

Samospráva chce rovnako investovať do vybudovania vodovodu pod Červenou skalou sumu približne 44-tisíc eur, rekonštrukcie koncertnej sály za 95-tisíc eur (z nich 83-tisíc z vlastného rozpočtu), komplexnej rekonštrukcie starého vykurovacieho systému v hlavnej budove VPS za 17-tisíc eur či nového detského ihriska na Farskej lúke v hodnote 33-tisíc eur, z ktorých z vlastného rozpočtu investuje vyše 21-tisíc eur.

Opraviť podlahy a riešenie vlhnutia stavby v telocvični FTC plánuje mesto za 70-tisíc eur. Na pilotný projekt vybudovania uzamykateľných zberných ostrovčekov na odpad v dvoch lokalitách vyhradilo mesto 10-tisíc eur. Približne 87-tisíc eur zainvestuje do vypracovania projektových dokumentácií k budúcim investičným akciám. Medzi nimi sú rozsiahla obnova historickej budovy mestského úradu či riešenie dopravnej situácie na Námestí padlých hrdinov.

Zdroj: TS Fiľakovo, foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Matej Hank

Recent Posts

Parná zubačka vyrazí na jazdu medzi Tisovcom a Jesenským. Jazda je súčasťou 150. výročia trate

Po troch rokoch sa na koľajnice vracia parná zubačka. Vyrazí na trať Tisovec - Jesenské…

9 hodín ago

Poltár postaví parkovisko s altánkom pri cykloceste prepájajúcej dva okresy

Bezplatné parkovisko s kapacitou 28 parkovacích miest postaví samospráva mesta Poltár pri nedávnom dokončenej cyklotrase…

3 dni ago

R. SOBOTA: Aký osud čaká internát? V hre je opäť prestavba na byty

Internát mesto získalo v roku 2013 od Banskobystrického samosprávneho kraja. Stalo sa tak výmenou za…

3 dni ago

OŽĎANY: Na R2 skončilo auto na streche, jeden človek je zranený. Zasahujú hasiči

Jedna osoba utrpela zranenia pri nehode, ktorá sa stala v piatok (13. 9. 2024) večer…

5 dní ago

RIMAVSKÁ SOBOTA: Sídlisko Západ II už nevznikne. Dôvodov je viacero, jeden je oficiálny

Sídlisko Západ II v Rimavskej Sobote, kde mali pred vyše tromi dekádami rokov vzniknúť nové…

6 dní ago

Lučenčania sa dočkali, po 9 rokoch sa otvára nová krytá plaváreň

Novovybudovaná krytá plaváreň bude verejnosti otvorená v rámci skúšobnej prevádzky v piatok 27. septembra 2024.…

1 týždeň ago