V okrese Revúca bolo za posledný mesiac vyše 1 500 pozitívnych testov

OKRES REVÚCA – Presne 1 581 pozitívnych testov bolo odhalených v mesiaci február v okrese Revúca. Tie boli identifikované z celkového počtu 67 470 testov, predstavuje to 2,34%. Informuje o tom mesto na svojej facebookovej stránke. 

„Od druhého kola celoplošného skríningu ubehol už takmer mesiac, a keďže v našom okrese stále platí povinnosť preukázania sa negatívnym výsledkom RT-PCR alebo antigénového testu na COVID-19 nie starším ako 7 dní, tak mnohí z vás zodpovedne pristupujú k testovaniu a navštevujú odberové miesta pravidelne každý týždeň,“ píše sa na stránke.

Podľa údajov je koronavírus či už v meste, alebo v okrese, na ústupe. Vo výsledkoch za Revúcu je pokles prípadov od prvého februárového týždňa až po posledný o viac ako 2%. Kým bola pozitivita v meste od 1. – 7. 2. 4,54%, v poslednom týždni to bolo 2,51%. Týždenne však v meste pribudlo viac ako 140 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

Čo sa týka výsledkov za okres, čísla sú, pochopiteľne, vyššie. Pozitivita však aj v týchto výsledkoch klesla, no nie tak razantne. Oproti prvého februárovému týždňu klesla miera pozitivity v okrese o 0,42%, čo predstavuje presne 100 prípadov. V poslednom týždni bolo v okrese odhalených 324 pozitívnych pacientov.

Ako na svojom Facebooku uviedol primátor Jelšavy Milan Kolesár, za posledný víkend (27. a 28. 2. 2021) bolo v meste otestovaných 1 003 ľudí, z ktorých vyšlo 25 pozitívnych pacientov. Predstavuje to pozitivitu 2,49%.

Pridaj komentár