R. SOBOTA: Obchodné reťazce zatvorili včas, nebol ani záujem ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nové nariadenia vlády, ktoré sa dostali do platnosti v stredu 3. 3. 2021, hovoria aj o tom, že je úplný zákaz vychádzania po 20:00. Výnimkami sú len nevyhnutná cesta do práce či ku lekárovi. Naša redakcia sa vybrala overiť, či svoje prevádzky o 20:00 zatvorili aj najväčšie obchodné reťazce.

Do obchodného domu Tesco personál ľudí nevpúšťal už 10 minút pred ôsmou. Konkrétne o 19.52 sa do obchodu ešte pokúsili vojsť dve osoby, ale vstup im už nebol umožnený. Šlo však o výnimku, väčšina ľudí nové nariadenie rešpektovala, o čom svedčilo aj takmer prázdne parkovisko, čo o takomto čase nebýva zvykom. Obdobná situácia bola aj pred LIDLom.

Podľa nových opatrení, ktoré nariadila vláda, je úplný zákaz vychádzania medzi 20:00 a 1:00. Jednou z výnimiek je venčenie psa maximálne kilometer od svojho bydliska. Medzi ďalšie opatrenia patrí napríklad aj zvýšenie kontrol zo strany policajných zložiek v uliciach, ktoré nemusia byť vždy v uniforme, ale aj v civile.

Rovnako vládny kabinet nariadil od 8. marca povinnosť nosiť respirátory FFP2 vo všetkých obchodných prevádzkach a v MHD. Od 15. marca bude povinnosť nosiť spomenuté respirátory vo všetkých interiérových priestoroch.

Vláda nariadila aj zatvorenie všetkých škôl a škôlok od stredy 3. marca. Avšak, deti naďalej pokračujú v prezenčnej výučbe vo všetkých školských inštitúciách. Výnimku majú žiaci, ktorých rodičia nemôžu vykonávať svoju prácu formou home office.

Foto: Matej Hank

Pridaj komentár