BBSK oficiálne ukončí rekonštrukciu cesty Muráň – Predná Hora

cesty

MURÁŇ – Po zhruba 1,5 roku sa definitívne zavŕši rekonštrukcia úseku cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou, ktorú v polovici roka 2020 vážne poškodili prívalové zrážky. O ukončení rekonštrukcie informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Oficiálne ukončenie rekonštrukcie sa uskutoční v Muráni pri odbočke na Prednú Horu vo štvrtok 2. decembra 2021 o 10:30. Okrem tlačového brífingu je naplánované symbolické prestrihnutie pásky a prejazd kolóny po zrekonštruovanom úseku. „Prítomní budú zástupcovia BBSK, zástupcovia spoločnosti Skanska SK, starostovia obcí Muráň a Muránska Huta,“ dodala hovorkyňa.

Predseda BBSK Ján Lunter na tlačovej konferencii v apríli 2020 avizoval, že cesta bude dokončená v októbri 2021, napokon sa však termín trochu predĺžil. Ako pre Sobotnik.sk v tejto súvislosti pred niekoľkými týždňami uviedla Štepáneková, posun termínu dokončenia v porovnaní s predpokladmi súvisel s meškajúcou dodávkou niektorých prefabrikovaných prvkov, ktorých výroba utrpela celosvetovou krízou materiálov spôsobenou výpadkami počas pandémie COVID-19.

„Na odvodnenie vozovky je totiž použitý atypický prefabrikovaný žľab, ktorého dodávka meškala. Ide pritom o cca 5000 kusov prefabrikátov. Napriek týmto nepredvídateľným zdržaniam by mala byť rekonštrukcia ukončená do konca roka,“ vysvetlila vtedy hovorkyňa.

Úsek Muráň – Predná Hora vážne poškodili koncom júna 2020 intenzívne prívalové zrážky. Odvtedy bol úplne uzatvorený pre všetku dopravu až do 18. decembra 2020. Vtedy dodávateľ ukončil prvú etapu rekonštrukčných prác.

V rámci druhej etapy obnovy cesty, ktorá bola realizovaná v tomto roku, malo byť zrekonštruovaných 15 priepustov pod vozovkou a upravených zhruba 5,5 kilometra priekop. Vykonané majú byť tiež vodozádržné opatrenia na troch potokoch.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “BBSK oficiálne ukončí rekonštrukciu cesty Muráň – Predná Hora”

  1. Pingback: Rekonštrukcia cesty Muráň - P. Hora sa skončila, stála vyše 7,5 milióna eur. Situácia spred 1,5 roka by sa už nemala zopakovať

Pridaj komentár