Kollár dostal v Revúcej lieskovú palicu. Mal ju odniesť vláde a vylátať Matoviča

REVÚCA – Netradičný dar dostal počas svojej utorkovej (2. 11.) návštevy Revúcej predseda parlamentu Boris Kollár. Je ním poriadna liesková palica, ktorou sa pochválil aj vo videu na svojom facebookovom profile.

Boli sme tam podporiť nemocnicu, aby im ju tam nerušili, a boli sme v tých regiónoch podporiť aj súdy, ktoré by sa mali rušiť. A toto je dar vláde, mal som to doniesť do Bratislavy a ukázať im, čím nás ľudia z regiónov budú hnať, túto vládu, keď im porušíme súdy a nemocnice,“ uviedol Kollár vo videu.

V skutočnosti tvrdá kritika vlády

Na palicu a s ňou súvisiace video reagoval na Facebooku aj asistent poslanca Miroslava Kollára Martin Kvetko. Tvrdí, že skutočný význam daru bol iný, než ako to interpretoval predseda parlamentu. V skutočnosti podľa Kvetka palicu Kollárovi odovzdal bývalý okresný predseda SMER-SD a dnes člen HLAS-SD, zároveň ex-starosta obce Mokrá Lúka a poslanec BBSK, Július Laššan.

Odovzdal mu ju so slovami obrovskej kritiky na túto vládu, s tým, že za stav zdravotníctva či súdnictva, ale aj iných oblastí v našom okrese môže práve táto vláda. Ale najmä s tým, že palicu Borisovi Kollárovi dáva preto, aby ňou ‚vylátal‘ Igora Matoviča, ktorý je podľa neho hanbou slovenskej politiky,“ vysvetlil Kvetko.

Pokúsili sme sa získať aj stanovisko samotného Júliusa Laššana, ktorý k 1. novembru skončil ako starosta Mokrej Lúky. Zatiaľ sa nám však s ním nepodarilo skontaktovať, jeho stanovisko po obdržaní doplníme do článku.

Ako na margo návštevy predsedu parlamentu uviedol primátor Július Buchta, je rád, že Kollár si našiel cestu do regiónu Gemer. „Zanechal tu veľmi pozitívny dojem, keďže úplne jasne chápe problémy nášho regiónu. Je úplne zorientovaný, či je to oblasť súdnictva, zdravotníctva, alebo zonácie Muránskej planiny,“ povedal primátor.

Dodal, že takéto samozrejmosti by v regióne ani nemali riešiť a nemali by bojovať za veci, ktoré sú samozrejmosť pre ostatných ľudí v SR a Európskej únii. „Všetci sme za reformy a chceme ich presadiť, ale aby boli dobré a boli pre ľudí,“ zakončil Buchta.

Foto: facebookový profil Borisa Kollára

Pridaj komentár