Do Revúcej príde premiér Heger aj ministri Lengvarský a Kolíková

REVÚCA – Metropolu stredného Gemera čaká návšteva hneď troch vládnych činiteľov. Vo štvrtok 18. novembra do Revúcej zavíta premiér Eduard Heger, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Na Facebooku o tom informoval primátor mesta Július Buchta.

Napísali listy v mene celého nášho regiónu adresované pani prezidentke a pánovi premiérovi. No a dnes (9. 11:) mi volali z úradu vlády, že či vieme zorganizovať stretnutie pána premiéra Hegera, ministerky Kolíkovej a ministra Lengvarského. Samozrejme že vieme, aj pripravíme odbornú debatu spolu so zástupcami Nemocnice s poliklinikou Revúca, Okresného súdu a Muránskej planiny,“ uviedol primátor.

Celá iniciatíva sa podľa neho začala zvolaním regionálneho snemu Združenia miest a obcí Slovenska Stredný Gemer. „Bol v Jelšave pred mesiacom za účasti médií, ktoré neodvysielali skoro nič z našich vystúpení. Prinieslo to ale minulotýždňovú návštevu predsedu Národnej rady Borisa Kollára a otvorenú diskusiu na tému zdravotníctva, súdnej mapy a zonácie Muránskej planiny,“ dodal Buchta.

Stretnutie vládnych činiteľov sa uskutoční v Mestskom kultúrnom stredisku v Revúcej.

V minulých rokoch prišli do Revúcej aj bývalí premiéri Robert Fico a Peter Pellegrini. Stalo sa tak počas výjazdových rokovaní vlády v tomto meste v decembri 2017 a vo februári 2019.

DOPLNENÉ 9. 11. 2021 o 21:29: Podľa informácií, ktoré má Sobotnik.sk k dispozícii, navštívi premiér Heger predpoludním v deň návštevy Revúcej aj Muránsku planinu.

DOPLNENÉ 12. 11. 2021 o 11:24: Ako informoval na Facebooku primátor Július Buchta, z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie je návšteva vládnych činiteľov v Revúcej presunutá na zatiaľ nekonkretizovaný termín.

„Síce otázku, či vnímajú kompetentní to, aký dopad môžu mať reformy na náš región, nám nateraz vládni predstavitelia nezodpovedajú, ale my sa nevzdávame. Naďalej s navrhovanou optimalizáciou nemocníc a zlúčením súdov nesúhlasíme,“ zdôraznil Buchta.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár