HNÚŠŤA: Podujatia Hnúšťankovo a Krompeľfest chce mesto organizovať aj v budúcnosti

HNÚŠŤA – Hnúšťankovo a Krompeľfest síce patria v rámci mesta Hnúšťa i regiónu medzi novšie podujatia, ktoré si ešte nestihli vybudovať dlhoročnú tradíciu, ich prvé ročníky však prilákali množstvo domácich i cezpoľných návštevníkov. Dobrou správou je, že samospráva chce obidve spoločenské akcie organizovať aj v budúcnosti. Pre Sobotnik.sk to potvrdili primátor Hnúšte Roman Lebeda a riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Diana Vojenčiaková.

Prvý ročník Krompeľfestu sa konal v roku 2019 a založila ho vtedajšia riaditeľka Centra voľného času Janka Paučová. Podujatie malo veľmi dobré ohlasy a prišlo niekoľkonásobne viac ľudí, ako sme očakávali. Preto v ňom chceme pokračovať každý rok vždy 1. mája,“ povedal Lebeda.

Uplynulé dva roky sa však Krompeľfest nekonal pre pandémiu nového koronavírusu, ktorá obmedzila či znemožnila organizáciu mnohých podujatí. „V roku 2022 uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Novinkou by mohlo byť poskytnutie priestoru pre reštaurácie či hotely z regiónu, ktoré by mohli odprezentovať svoje umenie,“ doplnil primátor s tým, že podmienkou by bolo akurát to, že podstatná časť jedla musí byť vyrobená zo zemiakov.

Takto to vyzeralo na prvom a zatiaľ jedinom ročníku podujatia Krompeľfest:

V prípade Hnúšťankova stihla samospráva do začiatku pandémie zorganizovať dva ročníky, v roku 2018 a 2019. Podľa riaditeľky MsKS chceli pokračovať i vlani a tohto roku, ale situácia s nákazou to neumožnila.

V roku 2022 by sme však určite radi zorganizovali druhý ročník, ak nám plány opäť neprekazí COVID-19. Po dvoch rokoch by sme tak nadviazali na začatú tradíciu,“ avizovala Vojenčiaková.

Atmosféru podujatia Hnúšťankovo v roku 2018 si môžete pripomenúť vo videu portálu Echoviny.sk:

Pridaj komentár