Jožo, vyzleč sa donaha, ty vagabund, pokrikovali členovia Občianskeho tribunálu na Pročka (VIDEO)

BRATISLAVA – Jožo, ty vagabund, behaj holý – aj také slová si musel nedávno vypočuť známy zabávač Jozef Pročko od svojského zoskupenia ľudí, ktorí sami seba nazývajú Občiansky tribunál. Táto svojská partia ľudí chodieva „protestovať“ na rozličné miesta po celom Slovensku a neraz z toho vznikajú bizarné situácie.

K jednej takej došlo koncom októbra, keď mala partia zhromaždenie pri Bratislavskom hrade, kde sú aj poslanecké kancelárie. Cez bránu k nim prechádzal poslanec Jozef Pročko (OľaNO), čo protestujúcich nenechalo chladnými.

Jožo, behaj holý, vyzleč sa donaha! Veď si tak už behal, ty vagabund!,“ kričal na bývalého zabávača a terajšieho poslanca jeden z členov Občianskeho tribunálu, známy aj ako hasič Ferko.

Tri návraty

Poslanec najprv na provokáciu nereagoval, evidentne sa ho však dotklo posledné slovo a tak sa k partii vrátil. Neželám si od vás, aby ste mi nadávali,“ povedal vykrikujúcemu protestujúcemu. Následne sa do diania verbálne zapojili aj prítomní policajti, čo vyvolalo ďalšiu slovnú roztržku.

Na miesto sa vtedy druhýkrát vrátil Pročko. „Prosím vás, nechajte ho. To je človek, ktorý, podľa mňa, potrebuje pomoc psychickú,“ apeloval poslanec. Následne z miesta odišiel, avšak vrátil sa aj tretíkrát.

Vy tu nadávate, vy chcete komunikovať, aby sa s vami ľudia rozprávali, ale idete za nimi a nadávate im. V čom som vagabund? Ja som si za svoj život zaplatil také dane tomuto štátu, zamestnávam 20 ľudí, ja som vagabund?“ pýtal sa Pročko.

Samotného hasiča Ferka potom tíšili aj ostatní členovia Občianskeho tribunálu. „Dosiahneme viacej, keď to bude kľudné,“ povedal jeden. „Ale čo dosiahnete, prd dosiahnete,“ nesúhlasil Ferko a tým sa táto časť „diskusie“ skončila.

Situáciu si môžete pozrieť vo videu satirickej stránky Ovčiansky tribunál v čase od 6:53 do 9:17:

Aj táto záležitosť otvára otázku, ako má štát a jeho zložky v podobných prípadoch postupovať. Každý má, samozrejme, právo protestovať, avšak v rámci platných zákonov a bez zásadného obmedzovania práv iných. Bohužiaľ, reakcie polície sú pritom značne nekonzistentné, stačí si spomenúť napríklad na zablokovanie dopravy v Bratislave v lete, keď muži zákona niekoľko hodín nezasiahli a urobili tak až neskôr večer.

Foto: reprofoto facebooková stránka Ovčiansky tribunál

Pridaj komentár