M. KRAJNIAK: Ponuky pracovných miest na Gemeri sa výrazne oživili

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Ponuky pracovných miest na Gemeri sa za posledné obdobie výrazne oživili. Na dnešnej (19. 11.) tlačovej konferencii to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

Keď si pozeráme, ako sa vyvíjajú štatistiky, tak vidíme, že pracovný trh, ponuky nových pracovných miest a možnosti pre ľudí v Gemeri sa výrazne oživili v poslednom období. Spomenul by som okresy Revúca a Rimavská Sobota, ale vidíme prakticky na celom východnom Slovensku, že sa tam situácia zlepšuje,“ podotkol Krajniak.

Ako na tlačovke zdôraznil, v desiatich okresoch s najvyššou nezamestnanosťou v SR, medzi ktorými sú Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava, klesla nezamestnanosť medzimesačne o 1093 ľudí. Konkrétne z 51 691 na 50 598 osôb.

Konkretizoval tiež, že nezamestnanosť sa znížila v 75 okresoch zo 79. Rovnaká zostala v dvoch okresoch a zvýšila sa tiež v dvoch. „Bez zmeny sme mali okresy Banská Bystrica a Žarnovica, ale aj tam bol v poslednom polroku pokles. Tie okresy, kde nezamestnanosť mierne stúpla, boli Poltár a Kežmarok. V Poltári sme ale mali za posledného polroka pokles 3,12 percenta,“ poznamenal minister.

Celková miera evidovanej nezamestnanosti na celom Slovensku podľa údajov rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny klesla zo septembrových 7,09 percenta na októbrových 6,79 percenta. To znamená jej zníženie o 0,3 percenta.

O situácii v Gemeri-Malohonte a Novohrade hovorí minister vo videu v čase od 6:30 do 9:10:

Foto: reprofoto Facebook – Správy RTVS

Pridaj komentár