O prácu mestského policajta v Rožňave nie je záujem. Do dvoch výberových konaní sa nik neprihlásil

záujem

ROŽŇAVA – O prácu v mestskej polícii (MsP) v Rožňave nemajú ľudia záujem a samospráva má problém získať adeptov na voľné pracovné pozície. Na jednom z posledných rokovaní mestského zastupiteľstva o tom informoval náčelník MsP Róbert Hanuštiak.

Pretrvávajúcim problémom je nezáujem o prácu v MsP. Absolvovali sme tri výberové konania. Na dve sa nám neprihlásil žiadny uchádzač, na treťom sa nám podarilo vybrať jedného uchádzača z jedného z jedného prihláseného,“ konštatoval náčelník.

Ako pokračoval, medzitým však podal žiadosť o skončenie pracovného pomeru ďalší príslušník, ktorý si našiel lepšie ohodnotenú prácu. Na jeho pozíciu aktuálne mesto hľadá náhradu, pričom prihlášku je možné podať do 10. decembra 2021. Viac informácií je na stránke mesta.

Obdobný problém riešila MsP i v rokoch 2018 a 2019, ako informoval portál gemer.korzar.sme.sk v agentúrnej správe TASR. V tom čase samospráva pre slabý záujem takisto realizovala tri neúspešné výberové konania. Problém s nedostatkom záujemcov o prácu v MsP však v našich regiónoch mala v nedávnej minulosti i Hnúšťa či Tisovec.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár