R. SOBOTA: Ihrisko má už nový umelý trávnik, poslúži hlavne mladým

RIMAVSKÁ SOBOTA – Tréningové ihrisko na rimavskosobotskom futbalovom štadióne má už nový umelý povrch. Ako pre Sobotnik.sk uviedol primátor Jozef Šimko, mesto na obnovu umelého trávnika dostalo 100 000 eur od Slovenského futbalového zväzu, zvyšok nákladov bol pokrytý z rozpočtu mesta.

Som presvedčený, že sme urobili radosť predovšetkým mladým futbalistom z dorastu. Dosahujú naozaj veľmi dobré výsledky a robíme všetko pre to, aby mohli futbal hrávať aj v jesenných mesiacoch,“ povedal primátor.

Dodal, že celkové náklady na rekonštrukciu boli vo výške okolo 180 000 eur vrátane pletiva, a ihrisko dostane i nové osvetlenie. „Práve organizujeme súťaž, počítam, že do konca nového roka to bude všetko hotové,“ avizoval Šimko. Na jednom z minuloročných zasadnutí mestského zastupiteľstva konkretizoval, že na umelej tráve trénuje okolo 200 mladých futbalistov.

ihrisko

Výmena trávnika mala byť pôvodne realizovaná do konca júla tohto roka, napokon k nej však prišlo až v októbri. Návrh na spolufinancovanie tejto investičnej akcie schválili mestskí poslanci ešte v júni 2020, pričom v rozprave ho podporili napríklad Roman Vaľo, Michal Demeter, Tibor Figei či Erika Juhászová.

Sme radi, že sa tu niečo robí aj pre mládež. Tento návrh určite podporíme. Radšej, nech deti športujú ako by mali sedieť pri počítači,“ povedala vtedy poslankyňa.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár