V Rožňave má pribudnúť nový bytový dom Residence Park, vznikne šesť bytov

ROŽŇAVA – Dovedna šesť bytov má vzniknúť v pripravovanom bytovom dome Residence Park v Rožňave na okraji sídliska Vargovo pole, približne v mieste, kde kedysi stál židovský cintorín. O jeho príprave informuje mesto Rožňava v územnom rozhodnutí na svojej internetovej stránke roznava.sk.

Ide o trojpodlažnú murovanú stavbu, zastrešenú valbovou strešnou konštrukciou s keramickou krytinou. Na úrovni prízemia bytového domu sa budú nachádzať priestory so spoločne zdieľaným technickým zázemím, ktoré bude tvoriť spoločenská miestnosť, pivničné  priestory a garážové státia pre garážovanie šiestich automobilov,“ uvádza sa v rozhodnutí na stránke mesta. V blízkosti novej bytovky majú vzniknúť aj ďalšie parkovacie plochy.

Ako sa v rozhodnutí dodáva, bytový dom Residence Park sa bude nachádzať v intraviláne zastavanej zóny mesta Rožňava, v obytnej zóne so zmiešanou zástavbou s prevažne  mestskou štruktúrou. Záujmové územie sa nachádza v ochrannom pásme v pamiatkovej zóny.

Súčasťou bude oplotenie celého areálu v ktorom bude bytový dom umiestnený,“ píše sa ďalej v rozhodnutí. Čo sa týka dopravnej dostupnosti, stavenisko je voľné a prístupné, vyžaduje si však zriadenie nového vjazdu s napojením na miestnu komunikáciu (Štítnická ulica).

Bytový dom bude podľa informácií v rozhodnutí napojený na jestvujúce inžinierske siete – elektrickú sieť, verejný rozvod plynu, verejný vodovod a verejnú kanalizačnú sieť. „Vykurovanie  priestorov bytov bude samostatné pre každú bytovú jednotku. Priestory prízemia a spoločné priestory budú vykurované z centrálnej kotolne,“ konkretizuje sa v rozhodnutí s tým, že v blízkosti navrhovanej bytovky sa nachádza ďalší bytový dom, zelené plochy, reštaurácia, parkovisko a základná škola.

V posledných rokoch nebola v Rožňave postavená žiadna nová bytovka. Byty vznikali len rekonštrukciou a prestavbou iných priestorov, ako napríklad v pavilóne bývalej nemocnice, v ktorom bola kedysi pôrodnica a gynekológia.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

2 Replies to “V Rožňave má pribudnúť nový bytový dom Residence Park, vznikne šesť bytov”

  1. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2022: Nehody, platy starostov či nové byty

  2. Pingback: Rožňava čelí úbytku obyvateľov, pomôcť má aj 120 nových bytov

Pridaj komentár