Rožňava chce budúci rok opäť investovať do rekonštrukcie ulíc. Vďaka tým doterajším podľa primátora stúpli ceny niektorých bytov aj o 5000 eur

ROŽŇAVA – Mesto Rožňava plánuje i v budúcom roku investovať do rekonštrukcie miestnych komunikácií. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Michal Domik, podľa ktorého sa v súvislosti s obnovou už pripravuje verejné obstarávanie.

Vargovo pole bolo prvé, je to najstaršie sídlisko. Čučmianske sídlisko sa takisto zrekonštruovalo a ceny nehnuteľností, každého bytu, vzrástli minimálne o dákych 5000 eur, len vďaka tomu, ako vyzerá okolie pred blokom,“ podotkol primátor.

V súčasnosti sa podľa neho pracuje na Podrákoši a budúci rok sa budú robiť chodníky na sídlisku Juh. „Čo sa týka ciest, križovatka Zlatá a Mierová bude zrekonštruovaná budúci rok, ale sú od toho ešte horšie úseky – Ernesta Rótha, Záhradnícka, Cintorínska, Podrákošská či cesta na Gulyapalág. Tých ciest je veľa v meste, ale chceme dosť veľkú sumu vynaložiť na to, aby boli opravené všetky, ktoré sú v najhoršom stave,“ avizoval Domik.

Na jeho slová reagoval poslanec a predchádzajúci primátor Pavol Burdiga: „Ku tým cestám – pán primátor, tretí rok si primátorom a už by si mal vedieť, že dáš prst a chcú celú tvoju ruku. Môžeš sa ty rozkrájať a aj tak bude zle. Budem držať palce, aby bolo chodníkov a ciest čo najviac zrekonštruovaných, lebo mesto to potrebuje,“ podotkol Burdiga s tým, že proti takýmto rekonštrukciám nikdy nebude a je vynikajúce, keď sa na to nájdu peniaze.

Cesty a chodníky sú základ

Poslanec Ondrej Bolaček podotkol, že rekonštrukcia ciest a chodníkov je jedna zo základných služieb samosprávy pre občanov. „Môžeme diskutovať do aleluja, či to, že sa niekde opraví chodník, teraz máme všetci oslavovať. Ja si myslím, že je to základ. Nechcem sa porovnávať s minulými obdobiami, či sa to takto robilo, alebo nie. Vidíme tu zmenu, vidíme tu snahu, ja sa teším, ale moje nároky sú trochu vyššie,“ poznamenal Bolaček.

Primátor mu odpovedal, že mnohí poslanci za ním vo veci rekonštrukcie a opráv chodievajú a jeho dvere sú otvorené aj pre Bolačeka. „Zatiaľ ste za tieto tri roky ešte ani raz neboli za mnou, že niečo treba urobiť na Podrákoši, alebo dakde,“ uviedol Domik.

Reagoval tiež na kritiku nemenovaného občana zo Zlatej ulice, ktorú tlmočil práve poslanec Bolaček. „Nie každý z nás má to šťastie, aby sme bývali na ulici, kde žije aj pán primátor, ako občania Edelényskej. Chceme poprosiť mesto, aby sa urýchlene začalo zaoberať stavom vozovky na Ulici zlatej, lebo každým prejazdom si ničíme autá,“ citoval poslanec občana.

Podľa primátora však v žiadnom prípade neplánujú rekonštrukcie ciest podľa toho, kto kde býva, ale na základe ich stavu. „Na Zlatej sme opravili zámkovou dlažbou 60-ročné chodníky, postavili sme tam nové kontajneroviská, nové detské ihriská po 30 rokoch. Na Edelényskej bývam, ale tú cestu ani nevyužívam, lebo je to jednosmerka,“ vysvetlil Domik s tým, že časť Zlatej budú riešiť tiež budúci rok.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár