ROŽŇAVA: Zimný štadión je pripravený, potvrdil primátor Domik. Problémy však môže spôsobiť covidová situácia

zimný štadión

ROŽŇAVA – Zimný štadión v Rožňave je už pripravený na zimnú prevádzku. Na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Michal Domik. Odpovedal tým na otázku poslanca Dionýza Keményho, ktorý sa pýtal na aktuálny technický a prevádzkový stav štadióna.

Ľadová plocha je pripravená, urobená. Neviem o žiadnych problémoch, žeby tam boli s nejakou technológiou. Sme teda pripravení, už len čakáme na vyjadrenie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ), aké budú kapacity, ktoré budeme môcť pustiť, a do akej zóny sa dostaneme. Ak tam bude 50 ľudí, myslím si, že to nebude ekonomické,“ podotkol primátor

Zároveň dodal, že mesto bude v takom prípade žiadať RÚVZ povolenie sprístupniť štadión pre väčšie množstvo návštevníkov. „Ideme naplno s tým, že štadión chceme otvoriť a už len budeme čakať, ako sa vyvinie covidová situácia,“ zakončil Domik.

Rožňavská samospráva počas posledných rokov na štadióne vybudovala novú ľadovú plochu za približne 450 000 eur. Okrem toho bol znížený obsah čpavku v chladiacom systéme zo siedmich na jednu tonu, čo stálo zhruba ďalších 100 000 eur. Mesto by chcelo štadión aj opláštiť a na tento účel sa uchádzalo o financie z nórskych fondov.

Nová ľadová plocha je navyše multifunkčná, čo znamená, že mimo sezóny ju je možné využívať aj na iné športy. Zaujímavosťou je, že mantinely okolo nej pochádzajú zo štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

Pridaj komentár