TISOVEC: Mestská polícia potrebuje nového člena a rozšírenie kamerového systému

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Nájdenie nového príslušníka a rozšírenie kamerového systému, to sú dve hlavné priority, ktoré by mala v najbližšej budúcnosti riešiť Mestská polícia (MsP) Tisovec. Na nedávnom zasadnutí tisovského mestského zastupiteľstva to uviedol zastupujúci náčelník MsP Ján Vengrín. Ten políciu riadi počas dlhodobej práceneschopnosti náčelníka Jána Martiniaka.

Pracujeme dvaja, je to málo, ale robíme, čo sa dá. U nás nastane zrejme problém v prípade zdravotných ťažkostí náčelníka, čiže nám bude treba budúci rok určite riešiť člena, ktorý ho nahradí. Jeho zdravotný stav je taký, že neviem, či príde do práce. Nemôžem sa vyjadriť za neho, ale mieri to všetko k tomu, že jednoznačne bude treba v roku 2022 hľadať ‚hotového‘ človeka, ktorý príde robiť,“ avizoval Vengrín.

S jeho názorom súhlasila aj primátorka Irena Milecová. „Myslím si, že ani poslanci s tým nemajú problém. Len čakáme, ako sa vyjadrí pán Martiniak,“ poznamenala. Doplnil ju poslanec Mário Keleti, podľa ktorého by mesto malo nového príslušníka hľadať v každom prípade, pretože ani trojčlenný stav MsP nie je plne postačujúci.

Ako podotkol poslanec Milan Šlajfer, v rámci návrhu budúcoročného rozpočtu sa bude treba zaoberať nielen ďalším členom mestskej polície, ale tiež kamerovým systémom a priechodom pre chodcov. „Bolo by dobré, keby sme vyhodnotili aj finančne, koľko by to stálo,“ navrhol.

Podľa primátorky aktuálne nie sú žiadne výzvy na kamerové systémy a ani nevie o tom, že by sa nejaké chystali. „Takže si budeme musieť nájsť priority. Priorita pre všetkých obyvateľov a viem, že aj pre poslancov, je lokalita pri ihrisku Žihadielko. Ďalšia je ‚rozvetvená trojka‘ medzi Jesenského a Bakulínyho ulicou,“ načrtla Milecová miesta, kde by mohli pribudnúť nové kamery. „Tým, že sa ušetrilo na asfaltovaní, tak minimálne dve stanovištia by sa mohli dať,“ dodala.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

One Reply to “TISOVEC: Mestská polícia potrebuje nového člena a rozšírenie kamerového systému”

  1. Pingback: TISOVEC: Mestská polícia má od marca nového člena, pokračuje aj MOPS

Pridaj komentár