Samospráva Tisovca chce z grantov financovať tri projekty

TISOVEC – Rekonštrukcia cesty, kúpa multifunkčného vozidla a vybudovanie vodovodu v časti mesta. To sú tri projekty, na ktoré chce samospráva Tisovca získať prostriedky z grantových výziev. Zapojenie sa do nich schválili mestskí poslanci na svojom zasadnutí koncom októbra.

V prvom prípade ide o grantovú výzvu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. „V našom prípade by šlo o poskytnutie dotácie na investičnú akciu Rekonštrukcia komunikácie Podhradová. Minimálna výška dotácie je 40 000, maximálna 250 000 eur,“ ozrejmil poslanec a predseda komisie výstavby a rozvoja mesta Jaroslav Hecko.

Ako dodala primátorka Irena Milecová, mesto už na túto cestu má hotovú projektovú dokumentáciu s predpokladanou výškou investície okolo 150 000 eur. „Mali by sme ísť do toho projektu, pretože finančné prostriedky na takúto aktivitu, a hlavne v budúcom roku, keď pôjdu všetky energie veľmi vysoko hore, nebudeme zvládať zo svojich zdrojov,“ podotkla.

Druhý projekt je zameraný na získanie dotácie z Envirofondu na obstaranie multifunkčného vozidla na čistenie a umývanie verejných plôch. Túto žiadosť mesto podľa primátorky predkladá už po tretíkrát. Rovnako tretíkrát sa uchádza aj o dotáciu na vybudovanie vodovodu v časti Losinec.

Aj keď bolo sľubované, že uprednostňované budú obce, ktoré patria do národných parkov, skutočnosť je úplne iná a podporení sme zatiaľ neboli,“ skonštatovala Milecová.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár