V. LENGVARSKÝ: Blížime sa k tomu, že budeme musieť prijať tvrdšie opatrenia a vynucovať ich

Lengvarský

BRATISLAVA – Pandemická situácia na Slovensku je zatiaľ stabilná, ale blížime sa k bodu, keď budeme musieť prijať tvrdšie opatrenia. Pred stredajším (3. 11.) rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Chcel by som som ľudí vyzvať k tomu, aby stále využili možnosť očkovania a dodržiavali stanovené opatrenia,“ vyzval minister a dodal, že konkrétne sprísnenie opatrení je podľa neho otázkou ďalších rokovaní.

Hovoríme o tom, aby sme tvrdšie vynucovali opatrenia, aby okresy, ktoré sú v zlej situácii, hlavne, čo sa týka počtu hospitalizovaných, boli nejakým iným spôsobom riešené. To znamená, či už formou nejakých prísnejších kontrol alebo opatrení, ktoré budú prijímané na úrovni regionálnych hygienikov,“ načrtol Lengvarský. Na novinársku otázku, či je možné, aby sa uzavreli okresy, odvetil, že to by nerád robil.

Medzi najmenej zaočkované okresy v rámci celého Slovenska patria Rimavská Sobota, Revúca a Poltár. Podľa údajov Únie miest Slovenska je v nich plná zaočkovanosť len okolo 33 percent.

Foto: facebooková stránka Ministerstva zdravotníctva SR

Pridaj komentár