Hnúšťu čaká najťažší rok v tomto volebnom období, hovorí primátor

HNÚŠŤA – Rok 2022 bude pre mesto Hnúšťa z hľadiska financií najťažším v celom aktuálnom volebnom období. Na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva to uviedol primátor Roman Lebeda.

Čaká nás posledný rok, ktorý bude najťažší z hľadiska peňazí pre naše mesto za toto volebné obdobie, pretože nás čaká opäť podľa kolektívnej zmluvy nejaké zvyšovanie miezd. Samozrejme, peniaze nám na to nikto nedá, budeme to musieť hľadať v rozpočte,“ podotkol primátor.

Mesto sa bude musieť popasovať, podobne ako aj iné samosprávy, tiež so zvyšovaním cien energií, s čím je potrebné rátať i v rozpočte na budúci rok. Ten mali hnúšťanskí poslanci schvaľovať na decembrovom zasadnutí, napokon ho však presunuli na január. „Čiže je aj dobre, že sme ho neschvaľovali, lebo možno o mesiac budeme oveľa múdrejší,“ povedal Lebeda.

Ako ďalej spomenul, rok 2022 tak pre Hnúšťu nebude dobrý. „Nebude sa môcť v meste veľa investovať, lebo toto ‚zožerie‘ všetky voľné peniaze. Takže asi bude najmenej úspešný z hľadiska investícií, čo ma mrzí, ale taký je život,“ skonštatoval primátor.

Samospráva musí podľa neho navyše riešiť aj dlhy Technických služieb mesta (TSM), ktoré sa počas posledného obdobia dostali do nepriaznivej situácie a dosahovali zlé výsledky vo viacerých oblastiach. Vyvrcholilo to nedávnym odvolaním riaditeľa Michala Slatinského. Viac o tom sa dočítate v našom samostatnom článku.

Pridaj komentár