V Lučenci majú štyri zasadené vianočné stromčeky, zvyšné získali darom od občanov

LUČENEC – Samospráva Lučenca už na štyroch miestach v meste využíva počas vianočného obdobia zasadené stromčeky namiesto osádzania vypílených stromov. Na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

Odpovedala tým na otázku poslanca Jozefa Krameca, ktorý sa opýtal, či by stromček nemohol byť zasadený aj v centre mesta na Námestí republiky. My máme všetky stromčeky darované od občanov, ktorí sa ich potrebujú nejakým spôsobom, nechcem povedať, že zbaviť, ale možno im prekáža. Na štyroch miestach už máme vianočné stromčeky zasadené. Neviem celkom, kde by sme to urobili na námestí, ale môžeme sa tým zaoberať,“ povedala primátorka.

Ako nadviazal vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia Mestského úradu Lučenec Róbert Ladoš, v minulých rokoch mesto vysadilo vianočné stromčeky všade tam, kde to bolo možné. „Bohužiaľ, bola teraz taká nepríjemná vec, že na Rúbanisku III, kde osádzame strom neďaleko malej tržnice, sme tiež vysadili takýto stromček, ale dáky občan – vandal nám ho vypílil,“ skonštatoval Ladoš. Ako dodal, mesto v tomto prípade podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Foto: reprofoto TV LocAll

Pridaj komentár