Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2021: Nehody, platy starostov či nové byty

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Rok sa opäť s rokom zišiel a na jeho konci vám prinášame zoznam desiatich najčítanejších článkov na portáli Sobotnik.sk. Keďže sme sa veľkú časť roka podieľali na inom mediálnom projekte, články na Sobotníku vychádzali v roku 2021 iba štyri mesiace, čo, pochopiteľne, ovplyvnilo celkovú návštevnosť portálu.

Aj tak sa však v šesťročnej histórii stránky Sobotnik.sk končiaci rok 2021 zaradil z hľadiska návštevnosti na tretie miesto. A tu sú už texty, ktoré čitateľov najviac zaujali:

10. Pri Včelinciach sa zrazila dodávka s osobným autom, dvaja ľudia vrátane dieťaťa sa zranili

Desiaty najčítanejší článok je zo 14. decembra a týkal sa dopravnej nehody, ktorá sa stala v ten deň na ceste I/67 pri dedine Včelince.

9. R. SOBOTA: Mesto dostalo pokutu niekoľko tisíc eur, dôvodom je tobogan

O priečku vyššie je článok zo 16. januára o pokute, ktorú dostalo mesto Rimavská Sobota v súvislosti s výstavbou toboganu v rekreačnej oblasti Kurinec-Zelená voda. Týmto prípadom sa zaoberal Úrad pre verejné obstarávanie, pričom samospráva podľa neho porušila zákon o verejnom obstarávaní.

8.RIMAVSKÁ SOBOTA: Nad Vinicami havarovalo auto, jedna osoba sa zranila

Na ôsmom mieste je opäť článok o nehode, tentoraz z 26. novembra. Stala sa na hlavnom ťahu I/16 medzi rimavskosobotskými mestskými časťami Vinice a Bakta.
7. V Rožňave má pribudnúť nový bytový dom Residence Park, vznikne šesť bytov

Ďalší text sa týka Rožňavy, kde by mala pribudnúť nová menšia bytovka. Keďže v meste nebol v posledných rokoch postavený žiadny nový bytový dom, táto investícia je určite vítaná. Článok bol publikovaný 16. novembra.

6. J. ŽGRAVČÁK: Šanca príde možno len raz, treba byť pripravený a využiť ju

Na šiestom mieste je článok ešte z vlaňajška, konkrétne 24. augusta 2020, stále si však nachádza nových čitateľov. Je to rozhovor s Jánom Žgravčákom, rodákom z Revúcej, ktorý bol v tom čase hovorcom automobilky KIA MOTORS SLOVAKIA.

5. Na kúpalisko Vápno v H. Zalužanoch sa spomína v dobrom, chodili tam aj cezpoľní

V polovici nášho rebríčka je text z 11. februára o kedysi veľmi obľúbenom kúpalisku pri Hrnčiarskych Zalužanoch – Vápne. Bohužiaľ, dnes je zdevastované a na príjemné kúpanie či diskotéky už zostali iba spomienky.

4. IGOR MATOVIČ: Najvyššiu mieru pozitivity mal v sobotu okres Revúca

Na štvrtom mieste nachádzame článok z 24. januára, keď bolo v plnom prúde takzvané skríningové testovanie, teda jeden z výmyslov vtedajšieho premiéra a dnes už len ministra financií Igora Matoviča. Na tlačovej konferencii vtedy spomenul Revúcky okres ako jednu z lokalít, kde sa zhoršovala situácia okolo COVID-19.

3. PREHĽAD: Niektorí starostovia malých dedín zarábajú viac ako primátori

Na pomyselnej bronzovej priečke skončil text, ktorý vyšiel ešte 13. augusta 2019, týka sa však témy, ktorú ľudia na internete vyhľadávajú – platy starostov. V článku je uvedené, ako v Rimavskosobotskom okrese niektorí starostovania malých dedín zarábajú viac než primátori miest.

2. STARÁ BAŠTA: Chovateľovi zastrelili štyri kone, z toho dve žrebné kobyly

Druhým najčítanejším textom v roku 2021 bol tragický prípad v Starej Bašte, kde chovateľovi zastrelili štyri kone, z toho dve žrebné kobyly. Informovali sme o ňom 3. januára.

1. REVÚCA: Pri nehode dvoch áut sa zranili obaja šoféri, cesta je uzavretá

Na prvom mieste najčítanejších článkov roka 2021 je opäť nehoda. Šlo o udalosť medzi Revúcou a Muránskou Dlhou Lúkou z 5. februára, pri ktorej sa zranili dvaja vodiči.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár