Gemer-Malohont

Nočné sneženie prinieslo biele Vianoce, pozor však na cestách

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Prvé roztratené vločky sa objavili už pred dvanástou, výraznejšie však začalo snežiť po polnoci, čo prinieslo aj do našich končín biele Vianoce. Do rána napadlo aj v nižších polohách niekoľko centimetrov snehu. Ten určite poteší najmenších, vodiči by si však mali na cestách dávať pozor.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) totiž upozornil na poľadovicu, ktorá však v našich regiónoch platí len dnes (24. 12.) do 14:00. Na Gemeri (okresy R. Sobota, Revúca, Rožňava) je ale výstraha vydaná aj na sobotu (25. 12. od 12:00), týka sa však sneženia.

V okresoch Rimavská Sobota, Rožňava, Revúca sa očakáva MIESTAMI výskyt sneženia pri ktorom spadne 10 – 15 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb),“ uvádza SHMÚ s tým, že predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ako dodáva portál iMeteo.sk, Štedrý deň sa nesie v znamení relatívne teplejšieho počasia. Na väčšine územia má byť od nula do 5 °C, u nás na juhu Banskobystrického kraja môžu teploty vystúpiť aj nad päť stupňov Celzia.

Aj to je však v porovnaní s uplynulými dňami výrazne vyššie. Tohtoročný Štedrý deň bude v porovnaní s uplynulými Štedrými dňami teplotne nadpriemerný o 5 °C,“ konkretizuje iMeteo.sk.

V noci vodiči v dopravných skupinách na Facebooku upozorňovali napríklad na šmykľavé cesty medzi R. Sobotou a Hnúšťou, v súčasnosti by už mala byť dopravná situácia podľa stránky zjazdnost.sk lepšia. Upozorňuje iba na mrznúce mrholenie okolo Lučenca. Zjazdné sú aj horské priechody, kde je povrch vozoviek pokrytú prevažne čerstvým, kašovitým či utlačeným snehom. Na Soroške je vozovka iba mokrá.

Foto: Sobotnik.sk

Sobotnik.sk

Recent Posts

RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

15 hodín ago

RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

17 hodín ago

Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

2 dni ago

Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

5 dní ago

Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

6 dní ago

R2 KRIVÁŇ – MÝTNA: Problém so skládkou ani po roku nevyriešili. Môže to ovplyvniť termín dokončenia

Najzložitejšia slovenská dopravná stavba súčasnosti, rýchlostná cesta R2 Mýtna - Kriváň, napreduje každým dňom Celý článok…

7 dní ago