V Poltárskom okrese môžu vzniknúť tri nové rozhľadne

tri nové rozhľadne

POLTÁR – Tri nové rozhľadne by mohli v budúcich rokoch rozšíriť možnosti turizmu v Poltárskom okrese. Sobotnik.sk o tomto zámere informoval Jozef Líška, starosta Veľkej Vsi, v katastri ktorej má byť jedna z nich postavená.

Naša rozhľadňa by mala stáť v lokalite Veľká Ves – Konteska. Ďalšie by mali vzniknúť v Českom Brezove a Uhorskom. Tieto tri obce sme sa prihlásili do výzvy s tým, že vytvoríme taký turistický okruh,“ konkretizoval starosta, podľa ktorého by vybudovanie rozhľadní podporilo okrem iného i rekreačnú cyklistiku v kraji.

Rozhľadňa pri Veľkej Vsi má byť podľa neho prvou v regióne. Všetky tri nové rozhľadne by mali byť financované v rámci výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hornohrad cez operačný program zameraný na rozvoj turizmu.

Vo Veľkej Vsi okrem zámeru výstavby rozhľadne nedávno zrealizovali novú autobusovú zastávku, ktorá je prvou so zelenou strechou v regióne. Plánujú tiež revitalizáciu verejného priestranstva v centre obce. O obidvoch projektoch sa viac dočítate v našom staršom článku na tomto odkaze.

Foto: ilustračné, rozhľadňa Maginhrad

Pridaj komentár