Polícia pracuje na objasnení smrti muža z okresu Poltár, upozorňuje občanov na nelegálnu výrobu alkoholu

POLTÁR – Odbor kriminálnej polície v Lučenci aktuálne intenzívne pracuje na prípade tohtotýždňového úmrtia muža z okresu Poltár. Na Facebooku o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica s tým, že pri pitve bola v tele nebohého zistená prítomnosť látok, ktorých užitie spôsobuje vážne zdravotné komplikácie a môžu mať až fatálne následky.

Okrem iného aj zistená prítomnosť metylalkoholu v organizme spôsobila u neho smrť. Polícia na základe zistených skutočností predpokladá, že v okrese Poltár sa môže vyskytnúť takýchto prípadov viac, pretože kriminalisti majú podozrenie, že v tomto okrese dochádza k nelegálnej výrobe alkoholu, ktorý obsahuje vyššie uvedené nebezpečné látky,“ uviedlo KR PZ.

Podľa polície nie je možné vylúčiť, že od nelegálneho výrobcu si nebezpečný alkohol mohlo zakúpiť viac ľudí a môžu tak byť v ohrození zdravia, resp. života. “Preto touto cestou dôrazne vyzývame občanov, ktorí si zadovážili alkohol, ktorý by mohol pochádzať z nelegálnej výroby, aby zvážili jeho konzumáciu,“ upozornili policajti.

Zároveň vyzývajú občanov, ktorí majú informáciu k nelegálnej výrobe alkoholu v okrese Poltár, aby ju ohlásili na známom telefónnom čísle 158.

DOPLNENÉ 11. 12. 2021 o 15:18: Ako na Facebooku ďalej informovalo KR PZ, ide o 44-ročného muža, ktorého telo bolo v stredu 8. decembra v obci Ozdín nájdené bez známok života.

„Lekár na mieste nezistil žiadne známky cudzieho zavinenia, ale pre zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu. V jeho organizme súdny lekár zistil prítomnosť metylalkoholu, pričom ide o látku, ktorej užitie spôsobuje vážne zdravotné komplikácie, ktoré môžu mať až fatálne následky,“ ozrejmilo KR PZ.

Ako dodalo, lučeneckí kriminalisti začali v tejto veci intenzívne preverovanie a vďaka ich rýchlej činnosti, ako aj pohotovej súčinnosti s prokuratúrou sa podarilo zistiť miesto, odkiaľ by mohla nebezpečná látka pochádzať.

Včera (10. 12:) v neskorých večerných hodinách bola vykonaná domová prehliadka v obci Ozdín, pri ktorej bolo nájdené zariadenie na výrobu liehu. Zaistených bolo tiež viac ako 80 litrov čírej tekutiny, zatiaľ neznámeho pôvodu,“ konkretizovali policajti.

Ako uviedli na záver, zaistená látka bola zaslaná na expertízne skúmanie. „Po identifikácii pôvodu budú kriminalisti naďalej vykonávať ďalšie intenzívne pátranie s použitím všetkých zákonných prostriedkov. Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a taktiež pre trestný čin nedovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov,“ uzavrelo KR PZ.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár