TISOVEC: Piati mestskí poslanci dostanú mimoriadne odmeny

TISOVEC – Piati členovia tisovského mestského zastupiteľstva (MsZ) dostanú mimoriadne odmeny za prácu nad rámec svojich poslaneckých povinností. Poslanecký zbor im ich schválil na svojom novembrovom zasadnutí.

Je to môj návrh. Myslím si, že poslanci a členovia komisií MsZ si zaslúžia jednorazovú mimoriadnu odmenu nad rámec svojich poslaneckých povinností,“ ozrejmila primátorka Irena Milecová, ktorá bod na zasadnutí predložila.

Odmenu 300 eur dostal poslanec Jaroslav Hecko za prácu, ktorý robí pre mesto ako stavbár. „Je vždy po ruke a je ochotný vo svojom voľnom čase robiť veci navyše,“ zdôvodnila primátorka, podľa ktorej táto odmena nie je iba za aktuálny rok, ale aj za predchádzajúce.

V rovnakej výške dostane odmenu aj poslanec Róbert Boháčik. „Takisto robí nad rámec práce poslanca MsZ, pracuje aj ako konateľ našej obchodnej spoločnosti,“ dodala Milecová.

Do tretice 300 eur schválili zástupcovia občanov aj poslancovi Máriovi Keletimu. „Ako advokát a právnik pomáha riešiť mnohé veci a nepotrebujeme zastupovanie právnikom,“ podotkla primátorka s tým, že opäť ide o odmenu za tri roky.

Ďalším z radu mimoriadne odmenených je viceprimátor Dušan Kojnok. „Za celé tri roky nedostal žiadnu odmenu, myslím si, že za ne si zaslúži odmenu vo výške 500 eur,“ podotkla Milecová.

Okrem toho poslanci schválili aj jednorazovú mimoriadne odmeny za práce v obchodnej spoločnosti Mestské lesy Tisovec. „Takisto je to za tri roky činnosti, pre R. Boháčika 600 eur, M. Keletiho 400 eur, D. Kojnoka 400 eur a Ľubomíra Bagačku 400 eur,“ zakončila primátorka.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár