Vo Veľkej Vsi budú mať prvú zastávku so zelenou strechou v regióne

VEĽKÁ VES – Prvá so zelenou strechou v regióne, taká je nová autobusová zastávka v obci Veľká Ves v Poltárskom okrese. Pre Sobotnik.sk to potvrdil starosta Jozef Líška, podľa ktorého celkové náklady na výstavbu sú vo výške zhruba 14 500 eur a financie získali z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hornohrad.

Táto zastávka bude so zelenou strechou. Samozrejme, zeleň tam nasadíme až na jar, teraz v zime sa to nedá,“ podotkol Líška. Na novú zastávku, ktorú postavili pred niekoľkými týždňami, má samospráva podľa jeho slov od občanov dobré ohlasy. „Navrhol nám ju mladý projektant a myslím si, že odviedol dobrú prácu. Vážime si hlavne ten ekologický rozmer a teší ma, že sme prví v regióne s takouto zastávkou,“ dodal.

Starosta sa netají, že vzor pri výzve na obnovu zastávok našla hornohradská MAS v susednom regióne Malohont. „My sa síce v úvodzovkách nazývame ‚konkurenciou‘, ale s MAS Malohont spolu veľmi dobre vychádzame a boli nám inšpiráciou. Na rozdiel od Malohontu však u nás zastávky nebudú v jednotnom vizuálnom štýle, ale individuálne. Záleží teda na každej obci, ako si ju navrhne,“ vysvetlil Líška.

Ako dodal, ďalším investičným zámerom vo Veľkej Vsi je obnova verejného priestranstva v centre obce, na ktorú už samospráva podpísala príslušnú zmluvu. „Mnohé projekty teraz ovplyvňuje pandémia, napriek tomu verím, že k realizácii pristúpime v marci,“ zakončil starosta.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Vo Veľkej Vsi budú mať prvú zastávku so zelenou strechou v regióne”

  1. Pingback: V Poltárskom okrese môžu vzniknúť tri nové rozhľadne - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár