Príchod LIDLa do Hnúšte je na dobrej ceste, OP Centrum je zatiaľ otázne

Lidl

HNÚŠŤA – Príchod spoločnosti LIDL do Hnúšte je na dobrej ceste. Investícia ďalšej obchodnej spoločnosti, ktorá o mesto prejavila záujem, je však nateraz otázna. Na dnešnom (25. 1.) zasadnutí hnúšťanského mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Roman Lebeda, ktorý s obidvoma spoločnosťami rokuje.

LIDL je vo veľmi dobrom štádiu, už rokujú o kúpe pozemkov. Projekt majú hotový a prebieha zmena územného plánu, čo bude trvať niekoľko mesiacov. Kedy sa začne stavať, to je teraz veľmi ťažké odhadovať, ale tento rok to určite nebude,“ skonštatoval Lebeda.

Čo sa týka druhej spoločnosti, OP Centrum z Prievidze, tam je situácia podľa primátora zložitejšia. „Rokujú s Tescom ohľadom nejakých príjazdových trás a nevedia sa dohodnúť. Čiže to stojí na nejakých rokovaniach dvoch súkromných firiem,“ ozrejmil.

Podľa predtým medializovaných informácií má OP Centrum plán vybudovať osem obchodných priestorov na voľnom pozemku pri hnúšťanskom Tescu. Pribudnúť by tam malo aj 60 parkovacích miest a samoobslužná čerpacia stanica pohonných hmôt. Podobnú investíciu chce OP Centrum zrealizovať i v nedostavanej budove polikliniky na sídlisku Juh v Tornali, v susedstve nedávno otvoreného supermarketu LIDL.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

2 Replies to “Príchod LIDLa do Hnúšte je na dobrej ceste, OP Centrum je zatiaľ otázne”

  1. Pingback: TORNAĽA: Obchodný dom OP Centrum by mali otvoriť v 3. kvartáli 2022

  2. Pingback: Ako to vyzerá s príchodom LIDL do Hnúšte? Problémom je prístup na cestu

Pridaj komentár