Do okresu R. Sobota príde minister práce M. Krajniak, navštívi niekoľko sociálnych inštitúcií

Milan Krajniak

RIMAVSKÁ SOBOTA/HAJNÁČKA – Okres Rimavská Sobota navštívi vo štvrtok (20. 1. 2022) minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Sobotnik.sk o tom informoval predseda okresnej organizácie hnutia Sme rodina Ján Vengrín, ktorý návštevu šéfa rezortu v okrese osobne inicioval.

Pozval som ho k nám do okresu, aby prišiel otvoriť nové vysunuté pracovisko úradu práce v Hajnáčke, kam bolo presunuté do vhodnejších priestorov z Gemerského Jablonca. Tento presun som mal na starosti a podarilo sa nám toto pracovisko umiestniť do lepších podmienok. Začali sme to procesovať vlani vo februári cez Ústredie práce, keď sa v tejto záležitosti uskutočnilo prvé pracovné stretnutie. V decembri už bolo pracovisko presťahované,“ konkretizoval Vengrín.

Pracovná návšteva ministra práce v Rimavskosobotskom okrese sa začne o 12:15 príchodom na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) v Rimavskej Sobote na Čerenčianskej ulici 18. V rámci programu sa stretne so zamestnancami úradu, ktorým sa poďakuje za ich prácu odvedenú v čase pandémie ochorenia COVID-19. Následne bude mať krátke stretnutie s riaditeľom ÚPSVR Dušanom Šmídtom.

O 12:45 sa minister Krajniak presunie do pobočky Sociálnej poisťovne v R. Sobote na Mikzsáthovej ulici 6. Opäť sa stretne so zamestnancami i riaditeľkou Barborou Emingerovou. Následne o 13:10 šéf rezortu práce odíde z R. Soboty do Hajnáčky, kde si o 13:45 prehliadne priestory vysunutého pracoviska UPSVR a o 14:00 bude mať tlačový brífing na tému Úspechy projektu Chyť sa svojej šance v okrese R. Sobota.

V Hajnáčke minister o 14:35 ešte navštívi domov sociálnych služieb Dom pokojného života, kde pozdraví zamestnancov a klientov zariadenia. Zároveň im odovzdá respirátory a iné pracovné pomôcky. Posledným bodom jeho programu je o 15:00 stretnutie so starostom obce Ivanom Poprockým.

Foto: facebooková stránka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny

One Reply to “Do okresu R. Sobota príde minister práce M. Krajniak, navštívi niekoľko sociálnych inštitúcií”

  1. Pingback: PREDPOVEDE NA ROK 2022: Primátori Šimko a Lebeda obhája svoje posty, v Tisovci Milecová zabojuje s Vengrínom

Pridaj komentár