Redaktor TV JOJ Rastislav Ekkert nafúkal za volantom. Hovorí, že to bolo na lesnej ceste, polícia však tvrdí niečo iné

HNÚŠŤA – Hodnotu 2,68 promile alkoholu v krvi namerali policajti vo štvrtok 13. januára 2022 pri dychovej skúške neďaleko Hnúšte známemu regionálnemu redaktorovi TV JOJ Rastislavovi Ekkertovi. Informoval o tom portál Cas.sk, ktorému informácie potvrdila aj krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vodičovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Bola mu obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do policajnej cely. Vec bude ukončená v superrýchlom konaní,“ konštatovala Faltániová. Podľa Nového času bol Ekkert umiestnený do cely predbežného zadržania v R. Sobote a v piatok predvedený pred sudcu.

Rozpory v tvrdeniach

Samotný Ekkert svoj skutok na sociálnej sieti Facebook zľahčuje a tvrdí, že po rozchode s priateľkou upadal do čoraz väčšej depresie. „Nikomu som neublížil, len som si dal po rokoch na svoje meniny flašu Becherovky. Dostal som brutálny zákaz na dva roky. Za 40 rokov som neurobil ani najmenší priestupok, teraz si ma podajú a pritom som išiel po lesnej ceste s fľašou becherovky,“ píše Ekkert na svojom verejnom profile.

Polícia však tvrdí niečo úplne odlišné. „Policajti z Obvodného oddelenia z Hnúšte zastavili na ceste II. triedy medzi Brezinou a Brádnom nákladné vozidlo Ford Tranzit a vodiča vyzvali na predloženie dokladov a vykonanie dychovej skúšky,“ konkretizovala pre Nový čas policajná hovorkyňa.

Podľa Nového času navyše jojkársky redaktor jazdil so svojím vozidlom aj priamo po Hnúšti, obyvatelia preto zalarmovali políciu. Dôvodom jeho jazdy pod vplyvom alkoholu vraj bola hádka s priateľkou, ktorá ho vyhodila z domu. Ekkert v čase zadržania šoféroval dodávku, ktorú si prerobil na obytné auto. Podľa portálu zivot.pluska.sk s ním chcel od jari cestovať po Rumunsku a Balkáne.

V nedávnej dobe žil Ekkert s bývalou partnerkou v niekdajšom strážnom domčeku pri železničnej trati neďaleko Tisovca. To je však už minulosť, domček predali a peniaze si rozdelili. Novým domovom sa tak pre redaktora malo stať práve obytné auto. To však najbližšie dva roky pre zákaz činnosti nebude môcť riadiť.

Foto: facebookový profil R. Ekkerta

Pridaj komentár