R. SOBOTA: V knižnici je výstava Šarloty Bottovej Osobnosti, ako ich vidím ja

RIMAVSKÁ SOBOTA – Slávnych, známych či inak zaujímavých ľudí prezentuje výstava maliarky Šarloty Bottovej s názvom Osobnosti, ako ich vidím ja. Oddnes (17. 1.) do 22. februára 2022 je sprístupnená vo výstavných priestoroch Knižnice Mateja Hrebendu v R. Sobote. Ide už o ôsmu autorskú výstavu tejto umelkyne.

Na výstave je desať farebných portrétov osobností, ktoré prakticky každý pozná. Celkovo však na tomto podujatí vystavujem približne 40 rôznych portrétov,“ povedala pre Sobotnik.sk Bottová. Pre aktuálnu zlú pandemickú situáciu bol začiatok výstavy bez vernisáže, je však možné, že k nej bude nejaké sprievodné podujatie vo februári, ak medzitým dôjde k zmene k lepšiemu.

Oproti pôvodným dielam autorky je vidieť na portrétoch určitý posun v jej výtvarnom štýle, napríklad využitím farieb či geometrických tvarov. „Chcela som si vyskúšať inú techniku a chcem vytvárať aj farebnejšie portréty. Mám v úmysle začať tvoriť ešte aj ďalšou technikou a vytvárať i väčšie formáty, ale to by som zatiaľ nechcela konkretizovať,“ dodala autorka. Zároveň zdôraznila, že zostane verná aj svojmu pôvodnému štýlu kreslenia grafitovými ceruzkami.

Šarlota Bottová pochádza z Veľkých Teriakoviec, v súčasnosti žije a tvorí v Hnúšti. S maľovaním začala ešte na strednej škole a s niekoľkými prestávkami sa mu venuje dodnes. Doteraz vystavovala v Prahe, Banskej Bystrici, Košiciach, Hnúšti, Rimavskej Bani či v Gemersko-malohontskom múzeu v R. Sobote. Viac o jej tvorbe zistíte na jej oficiálnej facebookovej stránke – Šarlota Bottová Art.

Foto: archív Š. Bottovej

Pridaj komentár