V Lučenci vznikne 70 nových pracovných miest v areáli bývalých ZŤS

ZŤS

LUČENEC – Dovedna 70 nových pracovných miest vytvorí v Lučenci v priestoroch bývalých Závodov ťažkého strojárenstva (ZŤS) spoločnosť LDM Slovakia. Informoval o tom hovorca mesta Lučenec Andrej Barančok s tým, že bližšie informácie prezradí primátorka Alexandra Pivková a konateľ LDM Slovakia Lukáš Mucha na piatkovom (18. 2. 2022) tlačovom brífingu na Mestskom úrade Lučenec.

Do rodinnej spoločnosti LDM Slovakia vstúpil v júli 2021 jeden z jej dlhodobých odberateľov, strategický dánsky investor Aduro, ktorý je lídrom európskeho trhu v oblasti krbov. Vstup spoločnosti Aduro prinesie popri existujúcej výrobe jej rozšírenie formou oživenia výroby v dlhodobo prázdnom výrobnom areáli ZŤS v Lučenci a kompletnú technologickú modernizáciu tak, aby sa zabezpečila dlhoročná konkurencieschopnosť spoločnosti,“ povedal Barančok.

Dodal, že spoločnosť LDM Slovakia v priebehu dvojročného nábehu rozšírenia spolupráce, či už v oblasti spolupráce so spoločnosťou Aduro ako klientom, ale aj vďaka rozšíreniu spolupráce s ostatnými zahraničnými klientmi, umožní rozšírenie výrobných kapacít a ich modernizáciu, prinesie v novootvorenom výrobnom podniku v areáli ZŤS nových 70 pracovných miest. Začiatok výroby v novom areáli je plánovaný na apríl 2022.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár