Hasiči v noci zasahovali pri nehode a požiari auta vo Fiľakove, tri osoby sa zranili

FIĽAKOVO – Štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky zasahovali v noci zo soboty na nedeľu (20. 3.) na Biskupickej ceste vo Fiľakove, kde došlo k dopravnej nehode osobného motorového vozidla. To po náraze začalo horieť. O udalosti informoval Jozef Fekiač z Operačného strediska HaZZ B. Bystrica.

Pri udalosti došlo k zraneniu troch osôb, ktoré pred príchodom príslušníkov HaZZ vyslobodili z havarovaného vozidla príslušníci Policajného zboru (PZ). Príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti požiar osobného motorového vozidla lokalizovali a následne likvidovali jedným vysokotlakovým prúdom,“ konkretizoval Fekiač.

Dodal, že zraneným osobám bola v súčinnosti s príslušníkmi PZ poskytnutá predlekárska prvá pomoc do príchodu posádok Záchrannej zdravotnej služby. „Zranené osoby boli postupne odvážané z miesta udalosti do zdravotníckeho zariadenia. Na miesto udalosti bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ,“ zakončil Fekiač.

Doplnené 20. 3. 2022 o 14:43: Ako Sobotnik.sk informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, o 01:36 dostali na tiesňovú linku 155 informáciu o tom, že po dopravnej nehode horí auto a nachádzajú sa v ňom traja muži.

„Vyslaní záchranári jedného z nich po príchode na miesto oživovali, vzhľadom na jeho zdravotný stav ho uviedli do umelého spánku a v kritickom stave previezli do nemocnice. Ďalší dvaja účastníci nehody utrpeli úraz hlavy a po ošetrení boli taktiež transportovaní do nemocnice,“ konkretizovala Krčová.

Doplnené 20. 3. 2022 o 15:15: Ako na Facebooku informovalo Krajské riaditeľstvo PZ B. Bystrica, k nehode došlo po tom, keď 18-ročný vodič nerešpektoval výzvy na zastavenie vozidla a snažil sa s vozidlom policajnej hliadke uniknúť.

Na Biskupickej ceste v smere od Biskupíc k Hlavnej ulici pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, ako aj iným okolnostiam v miernej pravotočivej zákrute a vo vysokej rýchlosti prešiel do protismernej časti vozovky, kde čelne narazil do kamenného múru oplotenia rímsko-katolíckeho kostola,“ konkretizovali policajti.

Vozidlo sa následne vznietilo. Začal horieť motorový priestor, pričom hliadka polície z Fiľakova posádku z vozidla okamžite povyťahovala.

Na mieste zistili, že sa vo vozidle nachádzajú tri zranené osoby. Mladému mužovi, spolujazdcovi, ktorého kolegovia vytiahli zo zadných sedadiel vozidla bolo potrebné poskytnúť aj rýchlu zdravotnú pomoc. Policajti muža na mieste oživovali, čo sa im aj podarilo. Všetci traja účastníci nehody boli z miesta následne záchranármi prevezení do nemocnice. Napriek všetkej snahe o záchranu však prišla smutná správa, 18-ročný spolujazdec zraneniam podľahol,“ dodali policajti.

Vodič vo veku 18 rokov, ako aj jeho 19-ročný spolujazdec utrpeli podľa predbežných vyjadrení lekárov zranenia s dobou liečby a PN do 42 dní, ak nenastanú komplikácie.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár