REVÚCA: Hasiči zasahovali pri úniku plynu v areáli gymnázia

REVÚCA – Traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v pondelok (21. 3.) pri úniku plynu, ku ktorému malo dôjsť v areáli gymnázia v Revúcej. V skutočnosti však k úniku došlo na Ulici Prvého slovenského gymnázia. O udalosti informoval Milan Mokrý z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

Ku zraneniu osôb nedošlo. Na mieste je aj polícia SR,“ uviedol Mokrý.

DOPLNENÉ 21. 3. 2022 o 14:55: Ako pre Sobotnik.sk spresnil riaditeľ HaZZ Revúca Jozef Mikuda, lokalita spomenutá v správe Operačného strediska HaZZ nebola správne uvedená a v skutočnosti šlo o Ulicu Prvého slovenského gymnázia.

Je to únik plynu na voľnom priestranstve, bývalá ZDŠ-ka, kde sídli prokurátúra. V areáli športového ihriska trčí zo zeme asi metrová plastová plynárenská hadica a unikal z nej plyn,“ objasnil Mikuda.

Dodal, že únik plynu nahlásil jeden z občanov, hasiči na mieste následne zmerali úroveň koncentrácie plynu v ovzduší a celé miesto ohradili páskami. Situácia je podľa neho pod kontrolou a na miesto boli vyslaní plynári, ktorí vzniknutú poruchu odstraňujú.

DOPLNENÉ 21. 3. 2022 o 15:48: Ako pre Sobotnik.sk uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, v súvislosti s týmto únikom plynu neregistruje polícia žiadnu dopravnú nehodu či úmyselné poškodenie plynového potrubia alebo prípojky.

Naši príslušníci však miesto zabezpečovali, tak, ako to bežne robíme robíme v podobných prípadoch,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár