LUČENEC: Na Rúbanisku a Okružnej čaká odberateľov odstávka elektriny

odstávka

LUČENEC – Obyvatelia sídliska Rúbanisko a Okružnej ulice v Lučenci musia v utorok (8. 3. 2022) rátať s odstávkou elektriny. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, podľa ktorého je odstávka plánovaná na zhruba 8,5 hodiny.

Od 7:30 do 16:00 je v pláne pravidelná revízia trafostanice, ktorá sa dotkne 650 odberných miest. Ide o dôležitú prevenciu porúch zariadenia a následných nečakaných výpadkov elektriny,“ ozrejmil Gejdoš.

Vzhľadom na charakter plánovaných prác je podľa neho odstávka elektriny nevyhnutná. „Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia (22 kV). Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas bez napájania. Údržbári však urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné,“ prisľúbil Gejdoš s tým, že ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutom čase.

SSD žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a tiež o trpezlivosť. Zoznam všetkých zasiahnutých odberných miest je zverejnený na internetovej stránke spoločnosti www.ssd.sk v časti plánované odstávky. Odberatelia sa tu môžu aj bezplatne zaregistrovať na odber SMS správ alebo e-mailov o všetkých plánovaných odstávkach na ich odberných miestach v niekoľkotýždňovom predstihu.

Foto: ilustračné, SSD

Pridaj komentár