Polícia počas akcie Angelika zadržala 4 osoby, aj z okresu Poltár

POLTÁR – V piatok (11. 3.) krajskí kriminalisti a policajti z okresov Lučenec, Zvolen a Banská Bystrica zrealizovali akciu s krycím názvom „Angelika“, ktorá bola zameraná na odhalenie závažnej násilnej trestnej činnosti, páchanej viacerými osobami v uvedených okresoch. Na Facebooku o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) B. Bystrica.

Šlo o zločiny lúpeží, ktoré boli páchané od januára tohto roka. Počas akcie policajti Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) zadržali štyri podozrivé osoby, ktorým bolo následne aj vznesené obvinenie a na všetkých obvinených boli spracované návrhy na ich väzobné stíhanie,“ informovala polícia.

K prvému skutku došlo 23. januára, keď v popoludňajších hodinách na poľnej ceste medzi obcami Breznička a Kalinovo páchatelia odstavili osobné motorové vozidlo, na tvár si nasadili kukly a tadiaľ prechádzajúceho cyklistu udreli železným teleskopickým obuškom do hlavy.

Po páde na zem ho bili obuškom po nohách, nadávali mu a pýtali od neho všetko, čo má pri sebe. Rozbili mu mobil a z chrbta mu strhli ruksak, ktorý začali prehľadávať, čo poškodený využil a z miesta činu ušiel do obce Kalinovo. Keďže mu spôsobili tržnú ranu na hlave, musel vyhľadať lekárske ošetrenie,“ konkretizovala polícia s tým, že okrem zranenia mu spôsobili škodu 340 eur.

Vyšetrovateľ v Lučenci v tomto prípade obvinil zo zločinu lúpeže 31-ročného Jozefa S. z okresu Poltár, 37-ročného Richarda K. z Banskej Bystrice a 30-ročného Lukáša W. z okresu Žiar nad Hronom. Na všetkých obvinených vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie a všetkých troch obvinených vzal sudca do väzby.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

One Reply to “Polícia počas akcie Angelika zadržala 4 osoby, aj z okresu Poltár”

  1. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2021: Zaujímavosti regiónov, ale aj nehody

Pridaj komentár