Rozkopané dvere, krik, neporiadok, ale aj vystrašená výpravkyňa. Železničná stanica je jednou z problémových lokalít v Poltári

POLTÁR – Železničná stanica v Poltári je aktuálne hlavným miestom združovania miestnej mládeže, čo však robí z tohto miesta aj jednu z problémových lokalít v meste. Na túto skutočnosť na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) upozornil poslanec Peter Žilák, ktorý priamo neďaleko stanice býva.

Začína sa nám to tam po večeroch zhlukovať – bordel, krik, mladiství, alkohol, fľašky, všetko tam lieta. Sú to hlavne piatky a soboty, keď tam býva problém,“ podotkol Žilák, podľa ktorého je na tomto mieste počas večerov neraz aj 15 – 20 mladistvých vo veku okolo 15 až 17 rokov. Mládež je rozbujnená, bola cez covidové obdobie dlho doma, nikto sa nič neučil,“ dodal.

Nedávno na stanici dokonca došlo k incidentu, keď jeden mladý muž v prítomnosti dvoch kamarátov rozkopal jedny z dvier na budove stanice. V čase incidentu bola v budove výpravkyňa, ktorá sa v obave o svoju bezpečnosť dnuka zamkla.

Zábery z kamier má už polícia

Mesto už v tejto súvislosti poskytlo polícii zábery z kamerového systému, ktoré sa týkajú spomínaného poškodenia budovy. Žilák zároveň upozornil, že mesto má hneď vedľa nové zastávky, ktoré by mohli byť terčom vandalizmu v budúcnosti.

Čo-to naznačil aj o mladíkovi, ktorý mal dvere rozkopať. „Ja som síce toho chlapca priamo nechytil, ale dozvedeli sme sa meno a bolo to postúpené polícii. Bohužiaľ, poviem vám to rovno, je to potvrdené, ide o kapitána nášho dorastu futbalového klubu, skonštatoval Žilák s tým, že o uvedeného mladého muža sa zaujíma aj kriminálna polícia a to v úplne iných, závažnejších intenciách, než je rozbité okno.

Mesto bude reagovať

Na slová poslanca zareagovala primátorka Martina Brisudová, podľa ktorej má samospráva niekoľko možností ako postupovať. „Prvá je dávať tam naše hliadky Miestnej občianskej poriadkovej služby, aby sa tam šli prejsť a nahlasovali tieto veci polícii. Ďalšia možnosť je požiadať políciu, aby viacej monitorovala priestor stanice,“ konkretizovala. Pripomenula tiež, že priestranstvo stanice je monitorované kamerami.

Brisudová sa zároveň zhodla so Žilákom, že MsZ si môže na niektoré z budúcich zasadnutí pozvať zástupcu polície. „Oni môžu podať zastupiteľstvu správu o bezpečnostnej situácii v meste. S políciou vychádzame, máme naozaj dobré vzťahy, takže myslím, že na tom by sa dalo dohodnúť, dalo by sa to zabezpečiť,“ avizovala primátorka.

Sobotnik.sk v súvislosti s bezpečnostnou situáciou okolo poltárskej stanice oslovil so žiadosťou o stanovisko Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica. Ich vyjadrenie po doručení prinesieme v samostatnom článku.

O dianí na stanici hovoria poslanec a primátorka vo videu čase od 54:30 do 1:00:30:

Foto: ilustračné (železničná stanica Poltár), Street View Google Maps

One Reply to “Rozkopané dvere, krik, neporiadok, ale aj vystrašená výpravkyňa. Železničná stanica je jednou z problémových lokalít v Poltári”

  1. Pingback: POLTÁR: Polícia vo zvýšenej miere hliadkuje pri železničnej stanici

Pridaj komentár