R. SOBOTA: OZ Smaragdy chce onkologickým pacientom pomáhať aj podpornými balíčkami

Smaragdy

RIMAVSKÁ SOBOTA – Spríjemniť onkologickým pacientom rimavskosobotskej nemocnice čas počas náročnej liečby je cieľom kampane na portáli hromadného financovania Donio.sk, ktorú začiatkom marca spustilo občianske združenie (OZ) Smaragdy.

V tomto projekte by sme chceli našim pacientom, ktorí u nás na rádioterapii budú absolvovať liečbu, dávať darčekové balíčky. Budú v nich vitamíny, fľaše na pitie, či motivačná knižka, aby celú liečbu zvládli lepšie a ľahšie,“ vysvetlila pre Sobotnik.sk Adela Englerová, predsedníčka OZ Smaragdy a onkologická lekárka rimavskosobotskej nemocnice Svet zdravia.

Ako dodala, v prvej fáze projektu by chceli balíčkami pomôcť 50 onkologickým pacientom. Na tento účel spustilo OZ Smaragdy kampaň s cieľovou sumou 3000 eur. Do skončenia kampane zostáva v čase publikovania tohto článku (27. 3.) ešte 34 dní, pričom jej organizátorom sa už podarilo vyzbierať takmer tretinu potrebnej sumy.

Zdôrazňujú, že 100 percent všetkých darov bude použitých na prípravu balíčkov. „V prípade, že sa vyzbiera viac, ako je cieľová suma, pripravíme o to viac balíčkov,“ sľubujú organizátori na portáli Donio.sk.

Všetky potrebné informácie a možnosť prispieť svojím darom na túto ušľachtilú kampaň nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Pridaj komentár