R. SOBOTA: Šťastné labky našli vhodný objekt na útulok. Potrebujú však za mesiac získať 200 000 eur

útulok

RIMAVSKÁ SOBOTA – Sumu 200 000 eur v priebehu jedného mesiaca potrebuje vyzbierať občianske združenie (OZ) Šťastné labky, aby mohlo získať objekt v katastri mesta R. Sobota, v ktorom by zriadilo útulok pre túlavé zvieratá. O tomto ambicióznom pláne informovalo OZ na svojom profile na Facebooku.

Objavili sme objekt v katastri mesta Rimavská Sobota, nachádzajú sa tam zrekonštruované skladové haly a priestory, infraštruktúra, oplotenie, dobrý prístup, ideálny priestor na prevádzku útulku. Objekt je v hodnote 250 000 eur.Je to vysoká suma, ale keby sme začali od nuly budovanie inžinierskych sietí, stavbu budovy, povolenia, to všetko by nás nestálo menej,“ uviedlo združenie.

OZ Šťastné labky sa pritom snaží útulok v Rimavskej Sobote vybudovať už niekoľko rokov, ale miestna samospráva, napriek počiatočnej ochote, napokon tomuto zámeru príliš nepomáhala. Združenie si nakoniec samo našlo pozemok na Košickej ceste, plán postaviť tam útulok ale napokon nevyšiel.

Šťastné labky sa nevzdávajú

Ako však pre Sobotnik.sk doplnila predsedníčka OZ Šťastné labky Beata Jagošová, združenie sa ani napriek tomu nevzdalo myšlienky zriadiť útulok v Rimavskej Sobote, čoho vyústením je práve aktuálny objekt. „Je to obrovský pozemok, na ktorom sa dá ešte aj budovať, ak by bolo treba. Radi by sme ho získali, pretože sme už aj tak stratili kopec času,“ skonštatovala Jagošová.

Ak by zámer získania pozemku vyšiel, združenie by tam presťahovalo útulok z Fiľakova. Predsedníčka OZ však podotkla, že v tomto novohradskom meste by stále zostala malá karanténna stanica a „zberné“ miesto, kde by prijímali túlavých psíkov.

V prípade, že sa OZ nepodarí za mesiac vyzbierať potrebnú sumu, bude hľadať alternatívne riešenie a získaná čiastka bude aj tak využitá na pomoc túlavým a opusteným zvieratám, ako aj ďalšiu prípravu útulku.

Pred niekoľkými rokmi malo združenie veľké problémy s finančným zabezpečením chodu útulku, dokonca hrozilo, že by nebolo za čo kúpiť krmivo. Aj v súčasnosti OZ podľa Jagošovej vždy uvíta aktivity darcov, ktorí sú ochotní zvieratám pomôcť so zabezpečením potravy.

Podporiť zámer získania pozemku pre útulok je možné pomocou nasledovných údajov:

PayPal: ozstastnelabky@gmail.com

Šťastné labky

IBAN: SK4802000000003350001656

BIC: SUBASKBX

VÚB Banka

Viac informácií získajú záujemcovia na stránke www.stastnelabky.sk, alebo na facebookovej stránke združenia.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár