Výrobky firmy Versaco putujú z Hnúšte do vyše 20 krajín. Spoločnosť chce vybudovať jeden z najväčších e-shopov v SR

HNÚŠŤA – Do viac než dvoch desiatok krajín vyváža svoje produkty spoločnosť Versaco, ktorá už šesť rokov vyrába v meste Hnúšťa v Rimavskosobotskom okrese autopríslušenstvo. V tamojšom priemyselnom parku zamestnáva niekoľko desiatok ľudí a prednedávnom rozšírila svoje výrobné priestory. Prevádzkuje v nich aj vlastný e-shop, s ktorým má ďalekosiahle plány.

Náš výrobný sortiment zahŕňa puklice na kolesá automobilov, škrabky na ľad, metličky na sneh, ale aj umývacie kefy či kryty na skrutky kolies. Naše výrobky putujú do viac ako 20 krajín Európy. Našli by ste ich ale aj v Afrike a za oceánom,“ priblížil riaditeľ spoločnosti Erik Gál.

Versaco v Hnúšti spustilo výrobu pred šiestimi rokmi v zrekonštruovaných priestoroch niekdajšieho závodu Technická guma. Začiatkom roka 2020 si spoločnosť od mesta Hnúšťa prenajala ďalšie priestory s cieľom rozšírenia výroby a začala pracovať na projektovej dokumentácii ich rekonštrukcie.

Pandémia nám trochu prekazila plány a rekonštrukciu sme boli nútení odložiť až na rok 2021. Bola však komplexná, počnúc búracími prácami, kompletne novými elektrorozvodmi a novými rozvodmi požiarnej vody, ako aj novými rozvodmi stlačeného vzduchu a kúrenia. Vzhľad zrekonštruovanej budovy sa prispôsobil našej existujúcej časti, pričom celkové náklady presiahli 300 000 eur,“ konkretizoval riaditeľ.

Versaco má veľké plány s e-shopom

Priestory na prízemí zrekonštruovaného objektu firma podľa jeho slov využíva na výrobu a montáž zimného a letného sortimentu. „Poschodie sa v súčasnosti používa ako sklad, v budúcnosti tam plánujeme rozšírenie nášho e-shopu www.carstore.sk. Na začiatku sme v ňom ponúkali len naše výrobky, dynamicky sme ho ale začali rozširovať o produkty rôznych značiek autopríslušenstva,“ ozrejmil Gál s tým, že ich cieľom je stať sa jedným z najväčších e-shopov s autodoplnkami na Slovensku.

Firma aktuálne rokuje s mestom Hnúšťa o odkúpení ďalších pozemkov v priemyselnej zóne. „Spoločnosť Versaco má záujem postaviť nové moderné skladové priestory, aby súčasné sklady mohla využiť na ďalšie rozšírenie výroby a vytvorenie nových pracovných miest. Sme tomu veľmi radi, pretože ide o etablovanú, zodpovednú firmu s veľmi dobrým menom, ktorá doteraz dodržala všetko, čo avizovala,“ uviedol primátor Hnúšte Roman Lebeda.

Spoločnosť Versaco vznikla v roku 2007 v Rimavskej Sobote, do Hnúšte sa presťahovala v roku 2016. V súčasnosti zamestnáva okolo 60 ľudí. Ročne vyprodukuje zhruba 500 000 setov puklíc a súčasne viac ako 500 000 kusov zimného autopríslušenstva.

Foto: Mesto Hnúšťa

Pridaj komentár