Do Dňa Zeme sa obce Mikroregiónu Rimava a Rimavica zapájajú zberom odpadu i sadením stromov

GEMER/MALOHONT – Zberom odpadu z verejných priestranstiev sa 13 obcí Mikroregiónu Rimava a Rimavica zapojilo do tohtoročného Dňa Zeme. Informovala o tom manažérka spomínanej organizácie Henrieta Struhárová, podľa ktorej zber prebieha celý týždeň do soboty 23. apríla 2022. Zbierať odpad však môžu ľudia aj po tomto termíne. Stačí zájsť na obecný úrad.

Odpadu je veľa a neporiadnych ľudí tiež, pre ktorých je oveľa jednoduchšie hodiť to na zem ako vyhodiť do smetného koša. Kto má záujem a chuť zapojiť sa do jeho zberu, môže zájsť na obecný úrad vo svojej obci, kde dostane čierne a žlté vrecia na odpad. Každý občan môže zbierať individuálne v čase, aký si zvolí,“ uviedla Struhárová.

Dodala, že v rámci Dňa Zeme boli zakúpené aj sadenice stromov – gaštanov jedlých, ktoré povysádzali jednotlivé samosprávy Mikroregiónu Rimava a Rimavica. „Je to symbol toho, že planéte musíme pomôcť aj takýmto sadením stromov,“ zdôraznila manažérka.

V minulých ročníkoch sa do aktivít v rámci Dňa Zeme zapojili desiatky dobrovoľníkov, ktorí vyzbierali stovky vriec odpadu vo forme plastových fliaš, plechoviek, konzerv, rozbitého skla či vyhodených pneumatík, ale aj stavebného odpadu, dokonca aj pozostatky zariadenia starej kúpeľne ako WC, umývadlo aj vaňa.

Foto: facebooková stránka Komunitné centrum Rimavská Baňa

Pridaj komentár