FIĽAKOVO: Polopodzemné kontajnery by boli pekným riešením zberu odpadu, sú však drahé

polopodzemné kontajnery

FIĽAKOVO – Mesto Fiľakovo zvažuje vybudovať na zber odpadu stojiská, kde by boli umiestnené takzvané polopodzemné kontajnery. Na jednom z posledných zasadnutí fiľakovského mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Attila Agócs.

Ideme teraz zisťovať aj to, či by sa nedalo vybrať smerom tých polopodzemných kontajnerov. Len na to treba špeciálne odvozové vozidlo, ktoré je iba v Lučenci a to budú ďalšie financie. Pekne to vyzerá a aj ja by som si to veľmi želal, len to bude zase drahšie,“ poznamenal primátor s tým, že mesto by to muselo premietnuť do zvýšenia poplatkov za odvoz odpadu, čo by sa nepáčilo obyvateľom.

Práve finančnú stránku považuje za veľkú nevýhodu tohto spôsobu zberu odpadu. Veľmi dobre to znie, ale sú to také peniaze, keď si pomyslíte, koľko sme doteraz investovali do narábania so smeťami, to sú milióny eur,“ podotkol primátor, podľa ktorého ide napríklad o tzv. zelený odpad, kompostovisko, zberný dvor, inertnú skládku odpadu či investovanie do kúpy kontajnerov na stojiská.

Dokedy ešte budeme do smetí investovať? Ja viem, že je to veľký problém, ale zároveň každý by chcel aj chodníky a ďalšie veci. Sú tu tlaky na športovú infraštruktúru a my budeme stále smeti a stojiská riešiť,“ posťažoval sa primátor.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk – polopodzemné kontajnery v Lučenci

Pridaj komentár