HNÚŠŤA: Novým riaditeľom TSM je Igor Daňko, organizáciu preberá v ťažkej situácii

HNÚŠŤA – Novým riaditeľom Technických služieb mesta (TSM) Hnúšťa sa stal Igor Daňko. O jeho vymenovaní do funkcie dňom 2. mája 2022 rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva(MsZ) na svojom utorkovom (26. 4. 2022) zasadnutí.

Bývalého riaditeľa TSM Michala Slatinského odvolalo MsZ koncom roka 2021 pre neuspokojivé výsledky organizácie vo viacerých oblastiach. Vo funkcii skončil 31. januára 2022, vedením TSM bol následne poverený Pavel Polčáni.

Čaká nás dosť veľa ťažkej práce. Ako bolo spomenuté aj na výberovom konaní, nečakajme výsledky za týždeň, za dva, za mesiac, ale určitá doba musí prejsť, aby sa dostavili,“ povedal Daňko tesne po vymenovaní.

Nový riaditeľ preberá organizáciu v neľahkej situácii, keďže TSM v uplynulom období zaznamenalo výraznú a dlhodobú stratu, predovšetkým v podnikateľskej činnosti. „TSM a nový riaditeľ budú mať pred sebou veľkú výzvu, aby sme túto príspevkovú organizáciu dali do poriadku,“ povedala na zasadnutí poslankyňa a predsedníčka finančnej komisie Danka Kiráľová. Na ňu reagoval primátor Roman Lebeda, podľa ktorého novému riaditeľovi pripravili pôdu tak, že to bude mať o dosť jednoduchšie a TSM by zložitú situáciu mali zvládnuť, hoci s odretými ušami.

Hnúšťanskí poslanci mali v programe aj správu o výsledkoch hospodárenia TSM za rok 2021, ktorú predložil ešte zastupujúci riaditeľ Polčáni. Ako z nej vyplýva, táto mestská organizácia zaevidovala vlani stratu vo výške bezmála 87 600 eur.

V porovnaní s rokom 2020 boli všetky nákladové položky nižšie z dôvodu úsporných a covidových opatrení. Vzniknutá strata bola spôsobená hlavne uzatvorením skládky tuhého komunálneho odpadu dňa 15. septembra 2021, čím TSM prišli o 63 percent tržieb v porovnaní s predchádzajúcim rokom,“ zdôvodnil Polčáni v správe.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

One Reply to “HNÚŠŤA: Novým riaditeľom TSM je Igor Daňko, organizáciu preberá v ťažkej situácii”

  1. Pingback: KRÁTKE SPRÁVY: Primátorka Lučenca môže prísť o post poslankyne NR SR, v Rožňave zomrel už druhý poslanec MsZ

Pridaj komentár