Pri nehode neďaleko Včeliniec sa zranili dve osoby

VČELINCE – Dvaja ľudia utrpeli zranenia počas pondelkovej (25. 4.) nehody, ktorá sa stala popoludní na hlavnej ceste I/67 v križovatke na Včelince a Lenku. O udalosti informoval Ján Ostrihoň z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Je to dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel, pri ktorej došlo k zraneniu dvoch osôb. Na mieste zasahujú štyria príslušníci HaZZ na jednom kuse techniky.  Zasahujúci príslušníci vyslobodili osoby z havarovaných vozidiel a odovzdali ich Záchrannej zdravotnej službe,“ uviedol Ostrihoň.

Krátke video z miesta nehody, ktoré vo facebookovej skupine Dopravný servis RS a okolie (SR) zverejnil Eli Asztalos:

DOPLNENÉ 25. 4. 2022 o 16:46: Ako pre Sobotnik.sk potvrdila hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková, stav jedného zo zranených si vyžiadal transport vrtuľníkom do nemocnice. Na miesto bola vyslaná posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice.

Vrtuľník pristál priamo pri mieste nehody, ako vidieť aj na fotografii, ktorú vo facebookovej skupine Dopravný servis Tornaľa a okolie zverejnil Robi Gubo:

DOPLNENÉ 25. 4. 2022 o 20:05: Podľa informácií od čitateľa museli záchranári z vozidla BMW vystrihávať osobu, ktorá mala zakliesnenú pravú dolnú končatinu. Ako ďalej informovala hovorkyňa Air-Transport Europe, posádka leteckých záchranárov si po pristátí vedľa miesta nehody prevzala od pozemných záchranárov do svojej starostlivosti spolujazdca z osobného vozidla.

„Nárazom utrpel poranenie hlavy, hrudníka a zlomeninu dolnej končatiny. Po doplnení liečby bol pacient preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach,“ konkretizovala Hopjaková.

DOPLNENÉ 26. 4. 2022 o 14:25: Ako na Facebooku doplnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, podľa doterajších zistení 21-ročný vodič dodávky pravdepodobne nedal prednosť osobnému autu, ktoré viedol v smere od Tornale 42-ročný muž.

„Došlo k zrážke, pri ktorej obe vozidlá odhodilo na pole. Obaja vodiči utrpeli ťažké zranenia, pričom vodiča osobného auta transportoval do nemocnice vrtuľník. Nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania,“ dodali policajti.

Foto: Hubay Marika, facebooková skupina Dopravný servis RS a okolie (SR)

2 Replies to “Pri nehode neďaleko Včeliniec sa zranili dve osoby”

  1. Pingback: ŠIRKOVCE: Muža vo veku 46 rokov zasiahol elektrický prúd, utrpel popáleniny I. aj II stupňa

  2. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2021: Zaujímavosti regiónov, ale aj nehody

Pridaj komentár