Obnova križovatiek na Sobôtke a pri Ožďanoch pokračuje osadením portálového dopravného značenia

značenia

R. SOBOTA/OŽĎANY – Križovatky na ceste I/16 pri Ožďanoch a v rimavskosobotskej mestskej časti Sobôtka budú mať nové portálové dopravné značenia. Sobotnik.sk o tom informoval Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC).

Osádzanie portálového zvislého dopravného značenia sa realizuje v rámci projektu ‚Pasívna bezpečnosť na ceste I/16‘. Je to stavba financovaná z programu OPII z eurofondov, jednou z jej priorít je výmena a doplnenie zvislého dopravného značenia,“ priblížil Guzi.

Osadenie portálového zvislého dopravného značenia podľa neho zlepší orientáciu všetkých účastníkov cestnej premávky, ale nijako nesúvisí so spoplatnením R2 obchvatu Oždian, ani neavizuje žiadne zmeny na ňom. Úsek teda zostáva bezplatný, ako sme písali v článku pred necelými dvoma rokmi:

Čo sa týka Sobôtky, stavbu pod názvom „Rekonštrukcia križovatky ciest I/16 – I/72 – II/531 v Rimavskej Sobote“ podľa Guziho pripravuje súkromná spoločnosť RS-Real, s. r. o. so sídlom v meste R. Sobota.

V súčasnosti je vydané oznámenie o začatí územného konania. Spoločnosť RS-Real zabezpečuje aj spracovanie projektovej dokumentácie v stupni DSP s predpokladaným termínom október 2022. V prípade, že predmetná stavba bude zaradená do plánu SSC a budú vyčlenené finančné prostriedky na MPV a dokumentáciu na ponuku, v príprave bude pokračovať SSC,“ konštatoval s tým, že spôsob financovania stavby bude predmetom rokovaní na úrovni Ministerstva dopravy a výstavby SR a Ministerstva hospodárstva SR.

značenia

V roku 2021 bola cesta I/16 okolo Rimavskej Soboty a smerom na Ožďany obnovená položením nového asfaltového koberca. Práce boli realizované v máji a júni. Po nich prešla zmenou i samotná križovatka na Sobôtke, kde pribudli obrubníky zo žltého plastu s novými reflexnými stĺpikmi. Došlo tiež k výmene zvislých dopravných značiek za nové a rozšírilo sa i vodorovné dopravné značenie.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár