Rimavská Sobota vstupuje do OOCR Gemer, ako posledné mesto regiónu

Mesto Rimavská Sobota sa stáva členom Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer. Vstup do tohto združenia odsúhlasili poslanci rimavskosobotského mestského zastupiteľstva na svojom utorkovom (26. 4.) zasadnutí.

Naša organizácia združuje mestá, obce a podnikateľské subjekty v oblasti cestovného ruchu v našom regióne Gemer-Malohont. Vznikli sme v roku 2018 a k dnešnému dňu máme 26 členov, medzi ktorých patrí väčšina miest nášho regiónu,“ povedal na zasadnutí MsZ destinačný koordinátor OOCR Jozef Kopor. Medzi hlavné aktivity organizácie patrí podľa jeho slov rozvoj infraštruktúry cestovného ruchu, marketing i propagácia cestovného ruchu v regióne, ako aj organizácia podujatí.

Dodal, že za posledného 2,5 roka OOCR Gemer zrealizovala niekoľko projektov, ktoré sa venujú cestovnému ruchu. „Naša organizácia prezentuje región ako atraktívnu turistickú destináciu pod značkou Región Gemer,“ vysvetlil a doplnil, že účasť R. Soboty v OOCR bude z hľadiska turistického ruchu prospešná pre mesto i región.

Vstup do združenia podporili okrem iných poslanci Zoltán Cziprusz a Roman Vaľo. „Rimavská Sobota by mala byť prirodzeným lídrom regiónu, keďže je okresným mestom. Členstvo v takýchto organizáciách a iných združeniach prináša svoje výhody,“ zdôraznil Vaľo, ktorý verí, že R. Sobota bude aktívnym členom aj v Združení miest a obcí Gemera a Malohontu a nebude sa k nemu správať tak macošsky ako doteraz.

Po vstupe R. Soboty do OOCR sú jej členmi všetky mestá regiónu Gemer-Malohont, s výnimkou Dobšinej, ktorá však patrí do OOCR Slovenský raj & Spiš. V rámci Rimavskosobotského okresu je Hnúšťa členom združenia už dlhšie, Tisovec doň vstúpil vlani. Členské R. Soboty za rok 2022 bude 3000 eur, ktoré sa však mestu podľa Kopora v rôznej forme niekoľkonásobne vrátia.

Za členstvo v OOCR sa vyjadril aj primátor Jozef Šimko. „Ja osobne podporujem vstup mesta do tejto organizácie. Verím, že pán ekonóm (vedúci ekonomického odboru mestského úradu Miroslav Bielak, pozn. red.) nájde tých 3000 eur a vy páni poslanci to schválite,“ zakončil.

Foto: ilustračné, zasadnutie MsZ R. Sobota

One Reply to “Rimavská Sobota vstupuje do OOCR Gemer, ako posledné mesto regiónu”

  1. Pingback: HNÚŠŤA: Členstvo v OOCR Gemer je pre mesto výhodné a prínosné

Pridaj komentár