Výtvarníčka Šarlota Bottová bude mať deviatu autorskú výstavu s názvom Zrkadlo duše

HNÚŠŤA/MARTIN – Hnúšťanská umelkyňa Šarlota Bottová bude mať svoju v poradí už deviatu autorskú výstavu s názvom Zrkadlo duše. Sprístupnená bude od 5 apríla do 5. júna 2022 v Etnografickom múzeu v Martine.

Na tejto výstave budem prezentovať svoje diela vytvorené tromi rôznymi technikami – akryl, grafitové ceruzky a pastelky. Je to opäť určitý posun v mojej tvorbe, chcela som totiž vyskúšať niečo nové,“ uviedla autorka pre Sobotnik.sk.

Celkovo bude na výstave Zrkadlo duše predstavených približne 40 obrazov, ktoré sú výberom z výtvarnej tvorby tejto hnúšťanskej výtvarníčky. Výstava bude mať súvislosť aj s Medzinárodným dňom Rómov, ktorý pripadá na 8. apríla.

Autorka naposledy vystavovala svoje diela začiatkom roka 2022 v priestoroch Knižnice Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote na výstave s názvom Osobnosti, ako ich vidím ja. Prezentovala tam zhruba štyridsiatku rôznych portrétov známych osobností, z nich desiatka bola vytvorená s využitím farieb a geometrických tvarov.

Šarlota Bottová pochádza z Veľkých Teriakoviec, v súčasnosti žije a tvorí v Hnúšti. S maľovaním začala ešte na strednej škole a s niekoľkými prestávkami sa mu venuje dodnes. Doteraz vystavovala v Prahe, Banskej Bystrici, Košiciach, Hnúšti, Rimavskej Bani či v Gemersko-malohontskom múzeu v R. Sobote. Viac o jej tvorbe zistíte na jej oficiálnej facebookovej stránke – Šarlota Bottová Art.

Foto: archív Š. Bottovej

Pridaj komentár