Boris Kollár navštívi Tisovec, zavíta do CSM, Ekometalu i Brysyrtu

TISOVEC – Predseda Národnej rady SR Boris Kollár absolvuje v piatok (20. 5. 2022) pracovnú návštevu mesta Tisovec. Portál Sobotnik.sk o tom informoval okresný šéf hnutia SME RODINA Ján Vengrín.

Z pozície okresného predsedu SME RODINA Rimavská Sobota som pozval predsedu parlamentu Borisa Kollára do Tisovca na pracovnú návštevu. Hlavným dôvodom návštevy je prioritne to, že firma CSM Industry Tisovec v konzorciu s fínskou Patriou získala štátnu zákazku na výrobu vojenskej techniky,“ uviedol Vengrín.

Dodal, že získanie tejto zákazky má veľký význam hlavne pre zamestnanosť v tomto regióne s veľmi malými pracovnými príležitosťami.

Návšteva Borisa Kollára v Tisovci sa uskutoční približne od 14:00. Ako prvú navštívi CSM Industry, následne sa presunie do firmy Ekometal. Tretím miestom jeho pracovnej návštevy Tisovca je bryndziareň Brysyrt a program zavŕši krátka návšteva rodného domu Vladimíra Clementisa. Na aktuálny rok 2022 pripadá 120. výročie narodenia tohto politika a 70. výročie jeho úmrtia.

Brysyrt mal Boris Kollár navštíviť už vlani v novembri počas vtedajšej pracovnej návštevy Gemera, pre pracovné povinnosti predsedu NR SR sa však napokon návšteva vtedy neuskutočnila. Táto prevádzka rodiny Manicovcou má vyše storočnú históriu, keďže v decembri 2021 si pripomenuli 100 rokov od udelenia prvého priemyselného listu na prevádzkovanie bryndziarne.

Foto: ilustračné, kancelária predsedu NR SR

Pridaj komentár