Poltár obnoví miestne komunikácie z dotácie od MIRRI

POLTÁR – Mesto Poltár začalo v týchto dňoch s opravou miestnej komunikácie na Ulici kanadskej. Ešte koncom minulého roka samospráva získala na rekonštrukciu dotáciu vo výške 142 454,80 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Komunikácia aj chodník boli v nevyhovujúcom stave a vyžadovali si celkovú rekonštrukciu.

Hlboké praskliny, jamy, prepadnuté krajnice, miestami chýbajúce obrubníky a zvlnený asfalt ohrozovali nielen obyvateľov priľahlých rodinných domov, ale aj ďalších chodcov. Primátorka mesta Poltár Martina Brisudová, očakáva, že stavebné práce na novom chodníku, ktoré sa v týchto dňoch začali, by mali napredovať hladko.

„Verím, že už koncom leta sa po vynovenom chodníku so zámkovou dlažbou dostanú bezpečne všetci napríklad aj k miestnej polícii, materskej škole či do obchodov,“ uviedla primátorka. Zo získaných finančných zdrojov sa dobuduje chýbajúca časť chodníka medzi rodinnými domami s popisnými číslami 257 až 259. Dobuduje sa chodník s celkovou plochou 816,6 metrov štvorcových a cesta s plochou 4698 metrov štvorcových. Práce zabezpečí firma Strabag s. r. o., s ktorou mesto už podpísalo zmluvu.

Množstvo úsekov

Ulica kanadská sa začína za železničným priecestím na križovatke s Ulicou obrancov mieru a končí na križovatke s Ulicou 9. mája. Chodník vedie pozdĺž miestnej komunikácie v úseku od Ulice obrancov mieru až pod budovu MŠ Kanadská.

V meste sme asfaltovali cesty III. triedy, chodníky aj parkoviská, zrekonštruovali sme chodníky na Sklárskej a Fučíkovej ulici, uskutočnili rekonštrukciu miestnych komunikácií na Ulici podhorskej, sídlisku Hôlo, mestskej časti Zelené a prechod medzi Ulicou slobody a Ulicou družby, vybudovali nové parkoviská pred budovou polikliniky a na Ulici sklárskej pri bloku P. Vybudovali sme prípojky na verejnú kanalizáciu na Ulici továrenskej, nahradili sme nefunkčnú časť kanalizačnej prípojky pre splaškové vody vedúcu medzi kultúrnym domom a budovou COOP Jednoty a ukončili rekonštrukciu kanalizácie pri novovybudovaných garážach na Sklárskom sídlisku, vybudovali sme dažďovú kanalizáciu a účelovú komunikáciu medzi garážami na Ulici 13. januára,“ vymenovala Brisudová v skratke najdôležitejšie úseky na ktorých sa pracovalo za posledné obdobie.

„Som rada, že sa nám darí takýmto spôsobom zlepšovať podmienky pre život nášho krásneho mesta,“ dodala primátorka na záver. Okrem krajšieho vzhľadu prinesú rekonštrukcie lepšiu dostupnosť ku službám, zvýšia bezpečnosť a plynulosť premávky v daných úsekoch,“ dodala primátorka na záver.

Zdroj a foto: Jozefína Očenášová, kancelária primátorky mesta Poltár

Pridaj komentár