R. SOBOTA: Tauris aktuálne zamestnáva 800 ľudí, prepúšťanie neplánuje

RIMAVSKÁ SOBOTA – Viac ako 800 zamestnancov pracuje v súčasnosti vo výrobnej prevádzke spoločnosti Tauris Group v Rimavskej Sobote, pričom spoločnosť nemá v pláne znižovať ich počet. Pre Sobotnik.sk to uviedol generálny riaditeľ Tauris Group Richard Duda, reagujúc na fámy o údajnom hromadnom prepúšťaní v tomto závode.

Spoločnosť TAURIS a. s. neplánuje hromadné prepúšťanie svojich zamestnancov vo svojej výrobnej prevádzke v Rimavskej Sobote. Naopak, našou stratégiou je modernizovať a rozvíjať naše prosperujúce závody, o čom svedčí aj investícia do špeciálnej rozrábky zveriny v Rimavskej Sobote v hodnote 1,8 milióna eur, ktorá do regiónu prináša nové pracovné miesta,“ zdôraznil generálny riaditeľ.

Dodal, že aj vďaka úspešnej implementácii výrobno-obchodnej stratégie môžu svojim zamestnancom napriek súčasnej situácii na Slovensku i vo svete pomôcť zmierňovať dopady inflácie na ich rodinné rozpočty.

Podľa kolektívnej zmluvy sme pristúpili k valorizácii platov, pričom pracujeme aj na ďalších balíkoch pomoci. Naša pozícia na trhu a včasné reakcie na cenové výkyvy tak nám a našim zamestnancom zaručujú istoty, a to aj napriek negatívnym globálnym vplyvom,“ konštatoval Duda.

Úrad práce nemá nahlásené žiadne hromadné prepúšťanie v okrese

Informáciu sme overovali aj na rimavskosobotskom úrade práce. „Môžem potvrdiť, že v tomto závode nie je nahlásené žiadne hromadné prepúšťanie,“ uviedla pre Sobotnik.sk Miroslava Homolová, vedúca oddelenia služieb pre občanov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Rimavská Sobota.

Zaujímali sme sa zároveň, či nie je prípadne nahlásené hromadné prepúšťanie v nejakej inej firme v Rimavskosobotskom okrese, keďže aktuálny nedostatok čipov v automobilovom priemysle by mohol spôsobovať problémy napríklad spoločnosti Yura Eltec Corporation Slovakia. Nemáme nahlásené ani žiadne iné hromadné prepúšťanie a podľa našich informácií nemá Yura nejaké zásadné problémy,“ dodala vedúca.

Foto: ilustračné, tlačová správa spoločnosti Tauris

Pridaj komentár