BÁTKA: Pri hlavnej ceste narazilo auto do stromu, jedna osoba zomrela

BÁTKA – Smrť jednej osoby je výsledkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo v noci z utorka na stredu 11. mája 2022 na hlavnom južnom ťahu pri obci Bátka. O udalosti informoval Tomáš Roháč z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

Šlo o dopravnú nehodu osobného motorového vozidla Ford Mondeo, ktoré narazilo do stromu na štátnej ceste I/16 pred obcou Bátka v smere od Rimavskej Soboty. Jedna osoba bola vyslobodená z vozidla, Záchranná zdravotná služba konštatovala exitus (smrť, pozn. red.),“ uviedol Roháč.

Dodal, že na mieste boli všetky záchranné zložky, vrátane šiestich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru na dvoch kusoch techniky.

AKTUALIZOVANÉ 11. 5: 2022 o 17:16: Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k nehode došlo približne o 0:30 hodine, keď vodič prichádzajúci do Bakty smerom od Tornale za ľavotočivou zákrutou v rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru.

„So svojím vozidlom vošiel do priekopy na ľavej strane, kde sa auto prevrátilo a narazilo do stromu. Utrpel pri tom zranenia, ktorým priamo na mieste podľahol,“ konkretizovala hovorkyňa. Nehoda je podľa jej slov v štádiu vyšetrovania, pričom prebehne aj súdna pitva.

Podľa informácií, ktoré má Sobotnik.sk k dispozícii od dôveryhodného zdroja, bol vodičom mladý, 20-ročný muž zo Zacharoviec. Nedávno sa údajne rozišiel s priateľkou, čo mohlo byť nepriamou príčinou nešťastnej udalosti.

AKTUALIZOVANÉ 12. 5: 2022 o 10:24: Podľa hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej informáciu na tiesňovú linku 155 o dopravnej nehode dostali o 00:33 hodine s tým, že auto údajne narazilo do stromu a nikto nevychádza.

Vyslaní záchranári žiaľ mužovi už pomôcť nedokázali, ťažkým zraneniam na mieste podľahol,“ doplnila.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár