V Poltári tento týždeň organizujú kultúrne podujatia pre matky, vystúpia domáce súbory aj Karel Gott Revival

POLTÁR – Tento týždeň na obyvateľov mesta Poltár čaká bohatý kultúrny program. Samospráva v Poltári a školy v jej zriaďovateľskej pôsobnosti si pre verejnosť pripravili sériu vystúpení.

Ako prvé sa predstavili v utorok deti zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Poltári na Jarnom koncerte v kultúrnom dome. Žiaci tanečného a dramatického odboru, komornej hry, detskej tanečnej kapely ZUŠ Band a prípravného speváckeho zboru Krištálik predviedli svoj talent. Foyer domu kultúry zdobili vystavené práce žiakov výtvarného odboru.

Koniec týždňa bude v Poltári venovaný mamičkám. V piatok, 6. mája, sa vo svojom programe ku Dňu matiek predstavia žiaci zo Základnej školy na Školskej ulici.

V nedeľu, 8. mája 2022, mesto Poltár pozýva všetky mamičky na kultúrne podujatie o 16.00 hodine v Kultúrnom dome v Poltári. Samospráva si každý rok pripomína druhú májovú nedeľu kultúrno-spoločenským podujatím usporiadaným ako prejav úcty a vďaky za ich starostlivosť, obetavosť a trpezlivosť.

„Materinská láska je najväčšia zo všetkých. Je bezpodmienečná, čistá. Vyjadruje hlbokú lásku, cit, ale aj obetu. Predstavuje tie najväčšie a najčistejšie skutky vykonané zo srdca matky,“ povedala primátorka mesta Poltár Martina Brisudová.

Pripravený je pre ne program v podaní detí z MŠ Kanadská, MŠ Sklárska, DFS Kukučky. Headlinerom podujatia je Karel Gott revival z Moravy. Súčasťou programu bude aj rodák z Poltára Marcel Páleš s básňami.

Materstvo je najsilnejšie puto, ktoré kedy bolo. Spája členov rodiny, členov komunity. Láska matky formuje osobnosť každého z nás. Vďaka mamám a starým mamám je spoločnosť súdržnejšia, komunita silnejšia. A aj naše mesto Poltár krajšie,“ dodala primátorka na záver.

Foto: Mesto Poltár (kultúrny dom v Poltári)

Pridaj komentár